Τα έξοδα νοσηλείας των ανεμβολίαστων ασθενών με κορονοϊό, τα οποία καλύφθηκαν από το ιταλικό σύστημα υγείας ξεπέρασε τα 100 εκατομμύρια ευρώ σύμφωνα με έρευνα του Καθολικού Πανεπιστημίου της Ρώμης.

Συγκεκριμένα, τα έξοδα αυτά άγγιξαν τα 143 εκατ. ευρώ, με το ποσό αυτό να αφορά στα νοσήλεια ενός, μόνο, μήνα, κατά την ίδια έρευνα, την οποία επικαλείται το ΑΠΕ ΜΠΕ.

Κατά το ίδιο Μέσο, πάντως, σε σύνολο 20 περιφερειών, την τελευταία εβδομάδα ο αριθμός ασθενών με Covid-19 στις ΜΕΘ μειώθηκε σε 8. Σε 6 περιφέρειες ξεπερνά το 20% επί του συνόλου των διαθέσιμων κλινών.

Στο μεταξύ, οι υγειονομικές αρχές προχωρούν επειγόντως σε επιπλέον αγορά αντιβιοτικών που χρησιμοποιούνται κατά του ιού, τα οποία σε πολλές περιοχές της Ιταλίας -τόσο στα νοσοκομεία, όσο και στα φαρμακεία- έχουν σχεδόν εξαντληθεί.

Ασθενοφόρο μεταφέρει ασθενή Covid-19 (Ιταλία)

Περισσότερες από 7 στις 10 εισαγωγές αφορά σε ανεμβολίαστους

Στην καθιερωμένη εβδομαδιαία έκθεσή του, το επιστημονικό ίδρυμα Gimbe υπογραμμίζει ότι τις τελευταίες επτά ημέρες τα κρούσματα αυξήθηκαν κατά 49%, οι εμβολιασμοί κατά 62%, ενώ, σε ό,τι αφορά τις νέες εισαγωγές ασθενών με κορονοϊό στο νοσοκομείο, 76% είναι ανεμβολίαστοι.

Το ίδρυμα Gimbe προσθέτει, τέλος, ότι 2,2 εκατομμύρια πολίτες άνω των 50 ετών ακόμη δεν έχουν εμβολιαστεί και θεωρεί ότι «τα μέτρα που έως τώρα έχει λάβει η κυβέρνηση Ντράγκι, δεν αρκούν για να μπορέσουν να περιοριστούν οι μολύνσεις από covid-19».