Για πρώτη φορά λύγισε  στο δικαστήριο, ο βομβιστής της Βοστώνης, Τζοχάρ Τσαρνάεφ, όταν κατά την διάρκεια κατάθεσης της θείας του, αδερφής της μητέρας του, δάκρυσε σπάζοντας το απαθές και σκληρό προσωπείο που είχε διατηρήσει σε όλη τη διάρκεια της δίκης.

Όταν η θεία του στην προσπάθειά της να καταθέσει ξέσπασε σε λυγμούς, ο Τσαρνάεφ, σκούπισε βιαστικά τα δάκρυά του και ανασκουμπώθηκε στην καρέκλα του. Η θεία του άρχισε να κλαίει με το που κάθισε στο ειδώλιο να καταθέσει και βρέθηκε απέναντι από τον ανιψιό της. Προτού αρχίσουν οι ερωτήσεις , είχε ξεσπάσει σε λυγμούς και με δυσκολία κατάφερε να δηλώσει ακόμα και τα προσωπικά της στοιχεία.  Αδυνατώντας να απαντήσει σε επόμενες ερωτήσεις ο δικαστής πρότεινε να προχωρήσουν στην εξέταση του επόμενου μάρτυρα προκειμένου να ανακτήσει την ψυχραιμία της και να εξετασθεί αργότερα. Ακολούθησαν πέντε συγγενείς, τρία ξαδέρφια και δύο θείες, και η εν λόγω μάρτυρας δεν κατάφερε να ανακτήσει την ψυχραιμάι της για να ολοκληρώσει την κατάθεσή της. Από όταν είχε ξεκινήσει η δίκη του 21χρονου ο ίδιος είχε διατηρήσει την ψυχραιμία μαζί με ένα απαθές, ασυγκίνητο, προφίλ.

Ο Τσαρνάεφ, 21 ετών, δικάζεται από τις 4 Μαρτίου στη Βοστόνη. Ο 21χρονος έχει κριθεί ένοχος για την δολοφονία 3 ανθρώπων και τον τραυματισμών 264 στο Μαραθώνιο της Βοστώνης(δύο βόμβες εξερράγησαν κοντά στη γραμμή τερματισμού του Μαραθωνίου), τη δολοφονία ενός αστυνομικού τέσσερις μέρες αργότερα αλλά και τη συνωμοσία με στόχο την χρήση όπλου μαζικής καταστροφής. Από τις 30 κατηγορίες, που κρίθηκε ένοχος οι 17 επισύρουν την θανατική ποινή και η επίθεση στο Μαραθώνιο, στις 15 Απριλίου 2013, θεωρείται η σοβαρότερη που έχει σημειωθεί στις ΗΠΑ μετά την 11η Σεπτεμβρίου 2001. Οι δικηγόροι του βομβιστή της Βοστώνης, συνεχίζουν να τονίζουν πάντως σε κάθε αγόρευσή τους πως ο εγκέφαλος της επίθεσης στο Μαραθώνιο, ήταν ο Ταμερλάν, ο αδερφός του, ο οποίος πέθανε κατά τη διάρκεια της καταδίωξης μετά τη βομβιστική επίθεση.