Το φαινόμενο της απότομης εξαφάνισης από οποιοδήποτε δίαυλο επικοινωνίας, είτε σε social media, είτε σε face to face διαπροσωπικές επαφές, το λεγόμενο «ghosting», παρουσιάζεται με όλο και αυξανόμενη συχνότητα. Μια TikToker λοιπόν που «βαρέθηκε να της κάνουν ghosting» πήρε την κατάσταση στα χέρια της.

Δημιούργησε ένα ερωτηματολόγιο «εξόδου» για αποτυχημένα ραντεβού και άνδρες που σταματούν να ανταποκρίνονται στα κείμενά της, ώστε να μπορεί να καταλάβει τι πραγματικά πήγε στραβά μεταξύ τους.

Η Shanna από το Νάσβιλ του Τενεσί, είπε ότι ήταν αποφασισμένη να καταλάβει γιατί ένας άντρας με τον οποίο είχε ταιριάξει στο Bumble ξαφνικά σταμάτησε να της μιλά.

Αποφάσισε να δημιουργήσει μια έρευνα για να τη συμπληρώσει, η οποία περιείχε ερωτήσεις όπως «Γιατί έκανες ghosting στη Shanna ;» και «Τι θα μπορούσε να κάνει η Shanna για να σταματήσει να πέφτει θύμα ghosting;».

Πάνω από 3 εκατομμύρια views το βίντεο και οι αντιδράσεις

Το βίντεο με το ερωτηματολόγιο δεν άργησε να κάνει θραύση στο TikTok, όπου έγινε γρήγορα viral, κερδίζοντας περισσότερες από τρία εκατομμύρια προβολές και 190.000 likes.

Στο ερωτηματολόγιο η κοπέλα, ζήτησε από τον άντρα να βαθμολογήσει την προσωπικότητά της, την εμφάνισή της και τις παραξενιές της. Συμπεριέλαβε μια άλλη ανοιχτή ερώτηση που έγραφε: «Αν μπορούσες να πεις στη Shanna ένα πράγμα προτού ξεχάσει ποιος είσαι, ποιο θα ήταν αυτό;

Σε ένα επόμενο κλιπ, η Shanna εξήγησε ότι άρχισε να μιλά με τον άντρα αφού συνδέθηκαν σε μια εφαρμογή γνωριμιών και αμέσως ταίριαξαν. Ή έτσι πίστευε.

Είπε ότι «έγραφαν ασταμάτητα μηνύματα». Αλλά ξαφνικά, μια μέρα πριν είχαν σχέδια να συναντηθούν, άρχισε να την αγνοεί.

«Η τελευταία συζήτηση που είχαμε ήταν για το φορτηγό της δουλειάς μου, οπότε δεν σκέφτηκα ότι θα μπορούσε αυτός να ήταν ο λόγος που εξαφανίστηκε», εξήγησε.

Σύμφωνα με την TikToker, πάντα ήθελε να κάνει μια τέτοια έρευνα και αποφάσισε ότι ήταν η τέλεια στιγμή για να το κάνει πράξη.

«Δεν είχα καμία πρόθεση να βγάλω οτιδήποτε από αυτήν την έρευνα, ήταν καθαρά για χαβαλέ», πρόσθεσε.

Σε ένα τελευταίο βίντεο, η Shanna αποκάλυψε ότι εν τέλει ο τύπος κατέληξε να συμπληρώσει ολόκληρη την έρευνα και μοιράστηκε τις απαντήσεις του με τους followers της.

Όταν ρωτήθηκε γιατί της έκανε ghosting, ο άνδρας έγραψε: «Άρχισα πολύ γρήγορα να έχω συναισθήματα και δεν ήξερα τι συνέβαινε».

Όσο για το τι θα μπορούσε να κάνει στο μέλλον για να μην ξανασυμβεί, τη συμβούλεψε: «Ραντεβού με γυναίκες γιατί οι άντρες είναι χαζοί». Ενώ της ζήτησε και συγγνώμη που εξαφανίστηκε κατά αυτό τον τρόπο.