Ο πατέρας του 19χρονου εφήβου που θεωρείται ύποπτος ότι σκαρφάλωσε στο Κάστρο του Ουίνδσορ οπλισμένος με βαλλίστρα σε μια προσπάθεια «να δολοφονήσει τη βασίλισσα Ελισάβετ ως εκδίκηση για τη σφαγή στο Αμριτσάρ το 1919» δήλωσε ότι κάτι πήγε «τρομερά στραβά με τον γιο του».

Ο πατέρας του Chail, Jasbir Singh Chail είπε στη Daily Mail, μετά τη σύλληψή του γιου του και την κυκλοφορία του βίντεο που δείχνει έναν άνδρα με μια βαλλίστρα να απειλεί τη βασίλισσα ότι «κάτι πήγε φρικτά με τον γιο μας και προσπαθούμε να καταλάβουμε τι».

«Δεν είχαμε την ευκαιρία να του μιλήσουμε, αλλά προσπαθούμε να του δώσουμε τη βοήθεια που χρειάζεται. Από τη δική μας οπτική γωνία, διανύουμε μια δύσκολη περίοδο. Προσπαθούμε να λύσουμε αυτό το ζήτημα και δεν είναι εύκολο» πρόσθεσε.

Ο Chail μεγάλωσε σε μια μεσοαστική συνοικία στο Σαουθάμπτον. Ο πατέρας του, ο κ. Chail, 57, είναι διευθυντής μιας εταιρείας πληροφορικής μαζί με τη μητέρα του, 51 ετών. Έχει ακόμα μια αδερφή 19 ετών.

Το βίντεο σοκ με τον μασκοφόρο

Στο βίντεο που δημοσιεύθηκε εικονίζεται ένας άντρας να κρατά στα χέρια του μία βαλλίστρα, απειλώντας να δολοφονήσει τη βασίλισσα Ελισάβετ. Τις εικόνες εξασφάλισε η βρετανική εφημερίδα Sun και δημοσιεύτηκαν μετά τη σύλληψη ενός 19χρονου, ο οποίος εντοπίστηκε στον φράχτη του παλατιού του Ουίνδσορ.

Ο άντρας με την κουκούλα και τη βαλλίστρα στα χέρια του εξαπολύει απειλές κατά της βασίλισσας Ελισάβετ. Ο Jaswant Singh Chail ανάρτησε το βίντεο στο Snapchat την ημέρα των Χριστουγέννων, 24 λεπτά προτού ένας άντρας συλληφθεί από την αστυνομία σε χώρο του Ουίνδσορ, σύμφωνα με τη Daily Mail.

Ο άντρας έχει επεξεργαστεί το βίντεο ώστε να μην ακούγεται η πραγματική φωνή του, ενώ φορά κουκούλα και μάσκα.

«Λυπάμαι. Λυπάμαι για ό,τι έχω κάνει και ό,τι θα κάνω. Θα προσπαθήσω να δολοφονήσω τη βασίλισσα Ελισάβετ. Είναι μια εκδίκηση για όσους πέθαναν το 1919 στη σφαγή Jallianwala Bagh (σ.σ. ένα από τα πιο αιματηρά επεισόδια στην αποικιοκρατούμενη Ινδία, μια σφαγή αόπλων πολιτών το 1919 στην πόλη Αμριτσάρ).

Είναι επίσης εκδίκηση για εκείνους που σκοτώθηκαν, εξευτελίστηκαν και έζησαν διακρίσεις λόγω της φυλής τους. Είμαι Ινδός σιχ. Το όνομά μου ήταν Jaswant Singh Chail, το όνομά μου είναι Darth Jones» ακούγεται να λέει.