Την απόλυση του παρουσιαστή του Fox News, Τζέσε Γουότερς ζήτησε την Τρίτη ο Δρ Άντονι Φάουτσι μετά την «παρότρυνση» του δημοσιογράφου σε ένα συνέδριο να σκοτώσουν τον κορυφαίο επιδημιολόγο των ΗΠΑ για τη δημιουργία ενός «viral σκηνικού».

«Είναι τρελό, θα έπρεπε να απολυθεί την ίδια στιγμή» είπε χαρακτηριστικά ο Φάουτσι αλλά το κανάλι υπερασπίστηκε τον Γουότερς. «Παρακολουθήσαμε ολόκληρο το βίντεο και διαβάσαμε ολόκληρη την ομιλία και είναι προφανές ότι ο Τζέσε Γουότερς χρησιμοποίησε μια μεταφορά για να κάνει σκληρές ερωτήσεις στον Δρ Φάουτσι και τα λόγια του διαστρεβλώθηκαν καθώς αποσπάστηκαν από το πλαίσιο της συζήτησης» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Fox News.

Όπως αναφέρει το CNN, ο παρουσιαστής έκανε αυτό το σχόλιο για τον Φάουτσι σε ένα συνέδριο συντηρητικών τη Δευτέρα όταν έδωσε οδηγίες σε μαθητές στο πώς να δημιουργήσουν μια viral είδηση προτρέποντάς τους να σκοτώσουν τον επιδημιολόγο των ΗΠΑ.

Ο Άντονι Φάουτσι δήλωσε σοκαρισμένος από τα «απεχθή» σχόλια του Γουότερς. «Το μόνο που κάνω εδώ και δύο χρόνια είναι να ενθαρρύνω τους ανθρώπους να εφαρμόζουν καλές πρακτικές δημόσιας υγείας: να εμβολιάζονται, να είναι προσεκτικοί σε δημόσιους χώρους, να φορούν μάσκα. Και γι’ αυτό εκεί έξω υπάρχει κάποιος ο οποίος λέει ότι έπρεπε να με πυροβολήσουν και να μου στήσουν ενέδρα. Αναρωτιέμαι τι είδους τρέλα υπάρχει στον κόσμο αυτές τις μέρες».