Εκατοντάδες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν έξω από την αυστριακή πρεσβεία στο Παρίσι την Πέμπτη, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν κατά των νέων περιορισμών ενάντια του κορονοϊού, που επέβαλε η Αυστρία, εκφράζοντας φόβους ότι η Γαλλία ενδεχομένως θα είναι η επόμενη χώρα που θα επαναφέρει μέτρα ανάλογης αυστηρότητας.

Την κινητοποίηση, που ολοκληρώθηκε χωρίς να προκληθούν επεισόδια, οργάνωσε ο ακροδεξιός πολιτικός Φλοριάν Φιλιπό, ο οποίος βρέθηκε στην πρώτη γραμμή των διαδηλώσεων στη χώρα κατά του υγειονομικού πάσου και του πιστοποιητικού εμβολιασμού, μεταδίδει το Reuters.

Η Ευρώπη έχει ξαναγίνει το επίκεντρο της πανδημίας, με αποτέλεσμα χώρες να επαναφέρουν περιορισμούς ενόψει των Χριστουγέννων. Νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα η Αυστρία επέβαλε ένα μερικό – ουσιαστικά – lockdown στους ανεμβολίαστους πολίτες.

Πάντως, δημοσκόπηση του ινστιτούτου Elabe, η οποία δημοσιεύτηκε σήμερα σε γαλλικά ΜΜΕ, καταδεικνύει πως το 60% των ερωτηθέντων στηρίζει ένα νέο lockdown κατά της Covid στη Γαλλία, για εκείνους που δεν έχουν εμβολιαστεί πλήρως κατά του ιού.

«Πρέπει να στηρίξουμε τον αυστριακό λαό»

Εντούτοις, όσοι διαδήλωσαν έξω από την αυστριακή πρεσβεία στο Παρίσι είπαν ότι τέτοια μέτρα προκρίνουν τις διακρίσεις.

«Αυτό που συμβαίνει στην Αυστρία είναι πολύ, πολύ ανησυχητικό», δήλωσε η Μαρτίν Σιρασά, μια 43χρονη εκπαιδευτικός.

«Πρώτον, πρέπει να στηρίξουμε τον αυστριακό λαό. Νομίζω ότι εξερευνούμε τα βάθη του τρόμου, αναφορικά με το όσα προτείνονται, εξερευνούμε τα βάθη των διακρίσεων και προφανώς φοβόμαστε ότι αυτό θα συμβεί στη Γαλλία», συμπλήρωσε.