Θρίλερ με τον Φετουλάχ Γκιουλέν νούμερο 1 εχθρό του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν καθώς υπάρχουν φήμες ότι είναι νεκρός. Δημοσιεύματα αναφέρουν ότι τον δολοφόνησαν δηλητηριάζοντάς τον στην κατοικία του στην Πενσυλβάνια των ΗΠΑ.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες του Mega, και ο άνθρωπος που είναι υπεύθυνος για τη δολοφονία του είναι επίσης νεκρός.

Σε άρθρο της η cumhuriyet.com.tr αναφέρει πως ο Γκιουλέν είναι νεκρός, ωστόσο σημειώνεται ότι η σελίδα TR724, που έχει επαφές με τη FETO, αρχηγός της οποίας είναι ο Γκιουλέν, διέψευσε τον θάνατό του, υποστηρίζοντας ότι είναι καλά στην υγεία του.

Η ανάρτηση δικηγόρου ότι τον δηλητηρίασαν

Αναφορές για τον θάνατό του έκανε στα social media ο δικηγόρος Burak Bekiroğlu, γράφοντας στο Twitter ότι ένας αξιωματικός της τουρκικής υπηρεσίας πληροφοριών μπήκε στην έπαυλη όπου έμενε ο Γκιουλέν και τον δηλητηρίασε.

Καμία επίσημη αναφορά, ωστόσο, δεν υπάρχει στις ΗΠΑ, αλλού ούτε και στον τοπικό τύπο.

Η Τουρκία θεωρεί τον Γκιουλέν ύποπτο για το πραξικόπημα του 2016, ενώ ο Τούρκος πρόεδρος έχει ζητήσει πολές φορές την έκδοσή του από τις ΗΠΑ. Φυλάσσεται υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας σε απομονωμένη περιοχή της Πενσυλβάνια, καθώς θεωρείται πιθανή η απόπειρα δολοφονίας εναντίον του αλλά και η απόπειρα απαγωγής του για να μεταφερθεί στην Τουρκία.