Με χαμόγελα και ευχαριστίες προς τη διασωστική ομάδα ολοκληρώθηκε η περιπέτεια μιας οικογένειας ομογενών από το Περθ στην Αυστραλία. Τα τέσσερα μέλη της, ο Όρι και η Λίντσεϊ Ζάβρος μαζί με τα παιδιά τους Ζόι και Ζέιν εγκλωβίστηκαν την περασμένη εβδομάδα με το όχημά τους στην έρημο Σίμπσον στα κεντρικά της χώρας. Το αυτοκίνητό τους είχε κολλήσει στις λάσπες, λόγω σφοδρών βροχοπτώσεων στην περιοχή.

Η επιχείρηση διάσωσης της οικογένειας των ομογενών έγινε από αέρος και συγκεκριμένα με τη συνδρομή ελικοπτέρου, μιας και το σημείο όπου βρίσκονταν δεν ήταν προσβάσιμο με επίγεια μέσα. Η οικογένεια βρισκόταν στην έρημο με ένα ειδικά τροποποιημένο όχημα, το οποίο όμως έμεινε στις λάσπες που είχαν δημιουργηθεί μετά από ισχυρές βροχοπτώσεις στην περιοχή. Ωστόσο μετά το πέρας των βροχών, είχαν να αντιμετωπίσουν και υψηλές θερμοκρασίες της τάξεως των 40 βαθμών.

«Είμαι χαρούμενος που επιστρέψαμε. Κατά διαστήματα τα πράγματα φαίνονταν πολύ δύσκολα. Μετά από τις πρώτες μέρες καταλάβαμε πως θέλαμε να φύγουμε όσο πιο γρήγορα γίνεται. Η ομάδα διάσωσης ήταν καταπληκτική και μας έκανε να νιώσουμε πραγματικά πως είμαστε ασφαλείς. Αυτό που έκανε τα πράγματα πάρα πολύ εύκολα ήταν όταν μας έδωσαν το δορυφορικό τηλέφωνο. Μπορέσαμε και μιλήσαμε με τους ανθρώπους μας και παρόλο που ήταν ανήσυχοι κατάφεραν να ηρεμήσουν κάπως», τόνισε ο Όρι Ζάβρος στο τηλεοπτικό δίκτυο ABC News της Αυστραλίας και πρόσθεσε: «Ναι, η αλήθεια είναι πως το μετανιώνουμε που κάναμε κάποια λάθη σ’ αυτό το ταξίδι».

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.