Ο πιθανός υποψήφιος για το χρίσμα του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος ενόψει των εκλογών το 2016, Τζεμπ Μπους, χρησιμοποιούσε τον προσωπικό του λογαριασμό ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, την εποχή που ήταν κυβερνήτης της Φλόριντα, προκειμένου να συζητήσει θέματα εθνικής ασφάλειας, όπως την ανάπτυξη στρατευμάτων ή την προστασία των εργοστασίων πυρηνικής ενέργειας, μετέδωσε η Washington Post.

Το δημοσίευμα αυτό ακολουθεί τις αποκαλύψεις ότι η Χίλαρι Κλίντον, που ενδέχεται να θέσει υποψηφιότητα για το χρίσμα των Δημοκρατικών στις προεδρικές του 2016, χρησιμοποιούσε αποκλειστικά ένα προσωπικό της λογαριασμό ηλεκτρονικού ταχυδρομείου την εποχή που ήταν υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ.

Στον προσωπικό του λογαριασμό, [email protected], ο Μπους συζητούσε για το πού θα αναπτυχθούν οι μονάδες της Εθνοφρουράς της Φλόριντα, θέματα που σχετίζονταν με την εκπαίδευσή τους όπως επίσης και την απόφασή του να ελαττώσει τα μέτρα ασφαλείας στα πυρηνικά εργοστάσια της πολιτείας, σύμφωνα με την εφημερίδα.

Συνεργάτες του Μπους δήλωσαν στην Wash Post ότι κανένα από τα επίμαχα email δεν περιείχαν ευαίσθητες ή απόρρητες πληροφορίες και πολλά από τα γεγονότα στα οποία αναφέρονταν έχουν καταγραφθεί και δοθεί στη δημοσιότητα σε δελτία τύπου.

«Δεν υπάρχουν απόρρητες, ευαίσθητες πληροφορίες στα μηνύματα του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στα οποία αναφέρεται το δημοσίευμα της Post και δεν αποκαλύπτουν γεγονότα που δεν είχαν ήδη δημοσιοποιηθεί εκείνη την εποχή» δήλωσε σύμβουλος του Μπους στο πρακτορείο Ρόιτερς.

Στελέχη του Δημοκρατικού Κόμματος προσπάθησαν να αποσπάσουν την προσοχή της κοινής γνώμης από τα email της Χίλαρι Κλίντον υποστηρίζοντας ότι ο Μπους είχε υιοθετήσει την ίδια πρακτική στην Φλόριντα, όπου διετέλεσε κυβερνήτης το διάστημα μεταξύ 1999- 2007.

Την Παρασκευή ο Μπους είχε διαψεύσει ότι χρησιμοποιούσε τον προσωπικό του λογαριασμό ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προκειμένου να αποφύγει τον εξονυχιστικό τους έλεγχο από τις ομοσπονδιακές αρχές.