Ο Τζέσι Τζάκσον, ηγετική μορφή του κινήματος υπεράσπισης των πολιτικών δικαιωμάτων στις ΗΠΑ που πάσχει από τη νόσο Πάρκινσον, έλαβε χθες, Τρίτη (2/11), εξιτήριο από το νοσοκομείο μετά την πτώση και τον τραυματισμό του στο κεφάλι την προηγούμενη ημέρα στο πανεπιστήμιο Howard University.

Ο 80χρονος αιδεσιμότατος Τζάκσον εξέφρασε σε ένα βίντεο την ευγνωμοσύνη του στο προσωπικό του νοσοκομείου Black University Hospital του ιστορικού πανεπιστημίου στην Ουάσινγκτον. «Θέλω να εκφράσω τις ευχαριστίες μου στους γιατρούς και στους νοσηλευτές του πανεπιστημίου Howard University που μου πρoσέφεραν τις καλύτερες υπηρεσίες τους», δήλωσε ο Τζάκσον που είχε έναν επίδεσμο στην αριστερή πλευρά του μετώπου του και περιβάλλονταν από ιατρικό προσωπικό. «Ένα από τα συμπτώματα της ασθένειας Πάρκινσον είναι ότι επηρεάζει την ομιλία σου και τη σταθερότητά σου. Έτσι έπεσα και ήρθα στο νοσοκομείο. Πραγματικά περισσότερο για έναν ιατρικό έλεγχο και όχι για τίποτα άλλο», είπε.

Ο Τζάκσον είναι ηγέτης του αμερικανικού κινήματος πολιτικών δικαιωμάτων από τα μέσα της δεκαετίας του 1960, ενώ ήταν μαζί με τον Μάρτιν Λούθερ Κίνγκ όταν ο τελευταίος δολοφονήθηκε το 1968.

Το πανεπιστήμιο Howard University είχε ανακοινώσει προχθές στο Twitter ότι ο Τζάκσον είχε μεταφερθεί στο νοσοκομείο. Σύμφωνα με το CNN, τα αποτελέσματα των ιατρικών εξετάσεων του Τζάκσον ήταν κανονικά και οι γιατροί αποφάσισαν να τον κρατήσουν τη νύχτα για παρακολούθηση.

Συνεχίζει τις επαφές του για το Howard University

Η συμμαχία Rainbow PUSH Coalition, που έχει ιδρυθεί από τον Τζάκσον, επιβεβαίωσε στο CNN ότι ο ίδιος έπεσε και χτύπησε στο κεφάλι του καθώς εισέρχονταν σε ένα κτίριο του πανεπιστημιακού συγκροτήματος. Ο αναφερόμενος φορέας ακτιβιστών δεν ανταποκρίθηκε άμεσα σε αίτημα σχολιασμού, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ. Ο Τζάκσον δήλωσε ότι προγραμματίζει να συνεχίσει τις συναντήσεις τους με τη διοίκηση του πανεπιστημίου, αλλά και με διαδηλωτές σπουδαστές, που απαιτούν καλύτερες συνθήκες διαβίωσης στο πανεπιστημιακό συγκρότημα, σε μια προσπάθεια επίλυσης των διαφορών.

Ο Τζάκσον νοσηλεύτηκε τον Αύγουστο, αφού είχε βρεθεί θετικός στην COVID-19.

Ο ίδιος είχε προσπαθήσει ανεπιτυχώς να γίνει ο πρώτος μαύρος προεδρικός υποψήφιος διεκδικώντας το προεδρικό χρίσμα των Δημοκρατικών δύο φορές στα χρόνια του 1980.