O φακός των φωτογράφων του κόσμου κατέγραψε μερικά από τα σημαντικότερα γεγονότα που εκτυλίχθηκαν τις προηγούμενες ημέρες σε όλο τον πλανήτη. Οι πλέον αντιπροσωπευτικές εικόνες της εβδομάδας έχουν πάντα τα εξής συστατικά: Χρώματα, πάθος, δάκρυα, προσπάθεια, επιβίωση, χαρά, πόνος και αυτό δεν αλλάζει.

Και αυτό διότι, εάν μια εικόνα αξίζει όσο χίλιες λέξεις τότε σίγουρα δεν χρειάζονται πολλά λόγια για τις παρακάτω φωτογραφίες. Στα στιγμιότυπα που ακολουθούν, λοιπόν, συμπυκνώνονται όσα έγιναν στον κόσμο την εβδομάδα που πέρασε.

Δείτε πώς κατέγραψε ο φωτογραφικός φακός του Associated Press τα γεγονότα που συνέβησαν στον κόσμο τις τελευταίες επτά ημέρες.

Αθήνα, Ελλάδα: Ο Μπάλλος έκανε τα πάντα ποτάμι

Στιγμιότυπα από την κακοκαιρία Μπάλλος

Η κακοκαιρία Μπάλλος χτύπησε με σφοδρότητα τη μισή Ελλάδα στοιχίζοντας τη ζωή σε έναν άνθρωπο ενώ άφησε πίσω του πόλεις ποτάμια. οι ισχυρές καταιγίδες και η πολλή βροχή πλημμύρισαν δρόμους με αποτέλεσμα να διακοπεί η κυκλοφορία ακόμα και σε κεντρικές οδικές αρτηρίες, αλλά και να φουσκώσει επικίνδυνα ο Κηφισός οδηγώντας σε έκτακτα μέτρα όπως ήταν η βραδινή απαγόρευση κυκλοφορίας στη λεωφόρο.

Στιγμιότυπα από την κακοκαιρία Μπάλλος

Το γύρο του κόσμου ωστόσο κάνουν και οι εικόνες από το λεωφορείο που έχει «πνιγεί» από τα νερά κάτω από γέφυρα στη Λεωφόρο Ποσειδώνος. Οι επιβάτες κατάφεραν να βγουν δημιουργώντας αλυσίδα και περπατώντας μέσα σε λιμνάζοντα νερά και το νερό να φτάνει σχεδόν μέχρι τα γόνατά τους. Ενώ μετά από λίγη ώρα το όχημα βρέθηκε σχεδόν ολοκληρωτικά κάτω από το νερό.

Τέξας, ΗΠΑ: Ο Κάπτεν Κερκ επέστρεψε στο διάστημα

Ο Ου'ίλιαμ Σάτνερ στο διάστημα

O 90χρονος Ουίλιαμ Σάτνερ, ο οποίος ενσάρκωσε τον θρυλικό κυβερνήτη Κερκ στο Star Trek, επέστρεψε στο διάστημα τον οποίο τον έκανε διάσημο. Το αυτοματοποιημένο διαστημόπλοιο New Shepherd της εταιρείας New Origin εκτοξεύτηκε περίπου 10 λεπτά πριν από τις 18.00 σήμερα από μια αγροτική περιοχή, στο δυτικό Τέξας και ξεπέρασε τη Γραμμή Κάρμαν που, σε ύψος 100 χιλιομέτρων από τη Γη, συνιστά το «σύνορο» του διαστήματος.

Καλιφόρνια: Ηλιοθεραπεία στο… πετρέλαιο

Πολίτες κάνουν ηλιοθεραπεία

Οι αρχές της Καλοφόρνια προσπαθούν εδώ και μέρες να καθαρίσουν τη θάλασσα και τις ακτές από την τεράστια πετρελαιοκηλίδα που δημιουργήθηκε μετά από τη διαρροή 3.000 βαρειλιών πετρελαίου. Η πετρελαιοκηλίδα έχει έκταση περίπου 13 τετραγωνικών μιλίων στον ειρηνικό Ωκεανό. Αυτό ωστόσο δεν δείχνει να πτοεί κάποιους οι οποίοι συνεχίζουν την ηλιοθεραπεία τους ενώ οι ειδικοί προσπαθούν να επαναφέρουν τις ακτές στην προηγούμενη κατάστασή τους.

Βουνό Σόρτε, Βενεζουέλα: Οι τελετές ξεκίνησαν ξανά μετά το διάλειμμα του covid

Τελετή στη Βενεζουέλα

Οι οπαδοί θεάς Μαρίας Λιοντζά ασκούν ένα τελετουργικό στο βουνό Σόρτε στην πολιτεία Yaracuy της Βενεζουέλας, νωρίς την Τρίτη, 12 Οκτωβρίου 2021, ένα χρόνο μετά την ακύρωση του ετήσιου προσκυνήματος λόγω των περιορισμών του COVID-19. Μαζί με τη Σαντέρια, η Βενεζουέλα φιλοξενεί άλλες λαϊκές θρησκείες, όπως η αίρεση που περιβάλλει την ινδική θεά Μαρία Λιοντζά, μια αυτόχθονη γυναίκα που σύμφωνα με την παράδοση γεννήθηκε στο βουνό Σορτέ και η λατρεία της οποίας έχει εξαπλωθεί στην Κολομβία, τον Παναμά, το Πουέρτο Ρίκο, τη Δομινικανή Δημοκρατία και την Κεντρική Αμερική.

Λουιζιάνα, ΗΠΑ: Ταξιδεύοντας εκτός Τέξας για την έκτρωση

Κορίτσι με τα χέρια σταυρωτά

Μια 33χρονη μητέρα τριών παιδιών από το κεντρικό Τέξας περιμένει να πάρει όλα τα έγγραφα από το ιατρικό προσωπικό για να φύγει μετά την άμβλωση, στο Hope Medical Group for Women στο Shreveport, της Λουιζιάνας. Η γυναίκα ήταν μία από τις δώδεκα ασθενείς που έφτασαν στην κλινική, κυρίως από το Τέξας, όπου εξακολουθεί να ισχύει ο πιο περιοριστικός νόμος της χώρας για τις αμβλώσεις.

Καμπούλ, Αφγανιστάν: Οι βαλίτσες έτοιμες και πάντα σε ετοιμότητα

Ένα μωρό σε αιώρα

Ένα παιδί κοιμάται σε μια αιώρα δίπλα σε βαλίτσες της οικογένειας Τζαβέντ στην Καμπούλ πρωτεύουσα του Αφγανιστάν. Παρά την ανεπιτυχή προσπάθεια της οικογένειας να φύγει από το Αφγανιστάν μετά την άφιξη των Ταλιμπάν, έχει πάντα έτοιμες δύο βαλίτσες γεμάτες ρούχα και τα έγγραφα της ιδιοκτησίας τους.

Μέιν, ΗΠΑ: Όταν ο καιρός έχει κέφια

Όμορφο σκηνικό στο Μέιν

Όταν ο καιρός θέλει και ο φωτογράφος είναι αλέρτ τότε το αποτέλεσμα μπορεί να είναι καθηλωτικό. Ομίχλη στην κοιλάδα κυματίζει πάνω από τους φθινοπωρινούς λόφους κοντά στο αγρόκτημα Picket Hill. Το αγροτικό συγκρότημα χτίστηκε τη δεκαετία του 1830.

Καλιφόρνια, ΗΠΑ: Τα μάτια στο στόχο

Μπαλάκι του τένις πριν το σερβίς

Ο Ισπανός Πέδρο Μαρτίνεθ κάνει σερβίς στον Στέφανο Τσιτσιπά στο τουρνουά τένις Indian Wells. Ο Έλληνας τενίστας πέρασε μέχρι τα προημιτελικά με φόντο την κούπα.

Κατμαντού, Νεπάλ: Μάχη για την επιστροφή της μαριχουάνας

Άνδρας καπνίζει μαριχουάνα

Ένας ινδουιστής καπνίζει μαριχουάνα στην αυλή του ναού Pashupatinath κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ Shivratri στο Κατμαντού του Νεπάλ. Η ευρέως διαθέσιμη μαριχουάνα κάποτε τράβηξε χιλιάδες χίπις στο Νεπάλ, όπου η χρήση της όχι μόνο έγινε αποδεκτή αλλά ενσωματώθηκε τόσο στον πολιτισμό όσο και στη θρησκεία. Αλλά η χώρα ακολούθησε άλλα έθνη που απαγόρευαν τη μαριχουάνα στα τέλη της δεκαετίας του 1970 και έδιωξε τους χίπις που έρχονταν με λεωφορεία από Ευρώπη και Ηνωμένες Πολιτείες. Μισό αιώνα αργότερα, οι ακτιβιστές επιδιώκουν να νομιμοποιήσουν εκ νέου τη γεωργία, τη χρήση και την εξαγωγή μαριχουάνας καθώς περισσότερες χώρες επιτρέπουν τη φαρμακευτική και ψυχαγωγική χρήση της.

Λονδίνο, Αγγλία: Η στιγμή της κορύφωσης

Ελάφι στο δάσος

Ένα φοβερό καρέ έπιασε ο φωτογράφος Ματ Ντάναμ, στο Λονδίνο το οποίο δείχνει ένα κόκκινο ελάφι τη στιγμή της κορύφωσής του. Το φθινόπωρο είναι περίοδος αναπαραγωγής τους και οι σκηνές αυτές είναι συνηθισμένες σε μέρη όπως το Πάρκο Μπους.

Κάνσας, ΗΠΑ: Η μοναχική βόλτα στα ήρεμα νερά

Άνδρας πάνω σε pad στο Κάνσας

Ένας άνδρας εκμεταλλεύτηκε τον καλό καιρό και βγήκε να κάνει την βόλτα του με το sup του, στα ήρεμα νερά λίμνης στο Shawnee στο Κάνας των ΗΠΑ. Και ποιος δεν θα έκανε μία τέτοια βόλτα αν είχε το χρόνο άλλωστε;