Ορισμένα από τα πιο σημαντικά γεγονότα που διαδραματίστηκαν τις προηγούμενες ημέρες σε όλο τον πλανήτη ακολουθούν στις επόμενες φωτογραφίες. Οι πλέον αντιπροσωπευτικές εικόνες της εβδομάδας έχουν πάντα τα εξής συστατικά: Χρώματα, πάθος, δάκρυα, προσπάθεια, επιβίωση, χαρά, πόνος και αυτό δεν αλλάζει.

Και αυτό διότι, εάν μια εικόνα αξίζει όσο χίλιες λέξεις τότε σίγουρα δεν χρειάζονται πολλά λόγια για τις παρακάτω φωτογραφίες. Στις εικόνες που ακολουθούν, λοιπόν, συμπυκνώνονται όσα έγιναν στον κόσμο την εβδομάδα που πέρασε.

Δείτε πώς κατέγραψε ο φωτογραφικός φακός του Associated Press τα γεγονότα που συνέβησαν στον κόσμο τις τελευταίες επτά ημέρες.

Καλιφόρνια, ΗΠΑ: Μαύρισαν οι ακτές από το πετρέλαιο

Πετρελαιοκηλίδα στην Καλιφόρνια

Μια τεράστια πετρελαιοκηλίδα στα ανοικτά της νότιας Καλιφόρνιας έχει αφήσει πίσω της νεκρά ψάρια, υδροβιότοπους μολυσμένους και πουλιά κολλημένα στο πετρέλαιο, με τους τοπικούς αξιωματούχους να κάνουν λόγο για περιβαλλοντική καταστροφή.

Πετρελαιοκηλίδα στην Καλιφόρνια

Εκτιμάται ότι 3.000 βαρέλια πετρελαίου έχουν δημιουργήσει μια πετρελαιοκηλίδα περίπου 13 τετραγωνικών μιλίων στον ειρηνικό Ωκεανό η οποία εντοπίστηκε πρώτη φορά πριν από ακριβώς μία εβδομάδα.

Ουάσιγκτον, ΗΠΑ: Μπλεξίματα για το Facebook μετά τα στόματα που άνοιξαν

Η Φράνσις Χάουγκεν πρώην υπάλληλος του Facebook

Σε εξαιρετικά μεγάλους μπελάδες το Facebook στον απόηχο των αποκαλύψεων για την εσωτερική λειτουργία του. Η κατάθεση της Φράνσις Χάουγκεν αναγκάζει τους Αμερικανούς γερουσιαστές να δεσμευθούν ότι θα επιβάλουν ένα ρυθμιστικό πλαίσιο στον κολοσσό του διαδικτύου.

Με φράσεις όπως «ηθική χρεοκοπία« και «σπιράλ» η 37χρονη μηχανικός πληροφορικής που αποχώρησε τον Μάιο από το Facebook περιέγραψε με ηρεμία και ακρίβεια την κατάσταση που επικρατεί στην εταιρεία, η οποία, όπως κατήγγειλε εκείνη, έχει αποκηρύξει τις ηθικές αξίες στο όνομα του κέρδους.

Κασμίρ, Ινδία: Δεν έχει τέλος ο πόνος

Γυναίκα θρηνεί στο Κασμίρ

Η Αραντάνα, σύζυγος του Ντιπάκ Τσαντ, δασκάλου που σκοτώθηκε σε σχολείο στο Κασμίρ, θρηνεί πριν από την καύση του στο Τζαμού της Ινδίας. Δύο καθηγητές πυροβολήθηκαν θανάσιμα στο Κασμίρ την Πέμπτη υπό το φόντο της αύξησης των στοχευμένων δολοφονιών αμάχων στην αμφισβητούμενη περιοχή. Οι αρχές κατηγόρησαν μαχητές που μάχονται κατά της ινδικής κυριαρχίας για την επίθεση στα περίχωρα του Σριναγκάρ, της κύριας πόλης της περιοχής.

Λα Πάλμα, Ισπανία: Ο καπνός και η στάχτη καλύπτουν τα πάντα

Καπνός από το ηφαίστειο στη Λα Παλμα

Μια εργαζόμενη καθαρίζει τη στάχτη από τα τραπέζια ενός εστιατορίου καθώς η λάβα ρέει από το ηφαίστειο Κούμπρε Βιέχο στο νησί Λα Πάλμα. Περισσότεροι σεισμοί κλονίζουν το ισπανικό νησί καθώς η λάβα καίει τα πάντα φτάνοντας μέχρι τον ωκεανό.

Τορίνο, Ιταλία: Η απόλυτη έκσταση στα χασομέρια του ματς

Πανηγυρισμοί των παικτών της Εθνικής Γαλλίας

Ο Γάλλος Ερνάντεζ πανηγυρίζει με τον Μπενζεμά αφού πέτυχε το τρίτο γκολ της ομάδας του στο 91 κατά τη διάρκεια του ημιτελικού αγώνα για UEFA Nations League μεταξύ Βελγίου και Γαλλίας στο γήπεδο της Γιουβέντους.

Νέα Υόρκη, ΗΠΑ: Τεράστιο το ανθρώπινο κόστος από τους φόνους με όπλα

Γυναίκα κοιτάει μνημείο

Μια γυναίκα κοιτάζει βάζα γεμάτα άσπρα λουλούδια, που αποτελούν μέρος μιας εγκατάστασης χιλίων πενήντα αγγείων γεμάτα με λουλούδια, που αντιπροσωπεύουν 1.050 ζωές που χάθηκαν από τη βία και τη χρήση όπλων στη Νέα Υόρκη πέρυσι. Οι κυβερνήτες τεσσάρων βορειοανατολικών πολιτειών συμφώνησαν την Πέμπτη να μοιραστούν πληροφορίες σχετικά με αγορές πυροβόλων όπλων για να βοηθήσουν στον εντοπισμό και τη διερεύνηση αγοραστών και άλλων εγκλημάτων όπλων.

Καμπούλ, Αφγανιστάν: Το μαρτύριο των τοξικοεξαρτημένων

Χρήστες ναρκωτικών στο Αφγανιστάν

Χρήστες ναρκωτικών που συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια επιδρομής των Ταλιμπάν κάνουν ντους μετά την άφιξή τους στο Ιατρικό Νοσοκομείο Αβικένα για την καταπολέμηση των ναρκωτικών στην Καμπούλ.

Στο νοσοκομείο, συνολικά 700 ασθενείς, περιφέρονται στις αίθουσες σαν φαντάσματα. Μερικοί λένε ότι δεν τρέφονται αρκετά. Οι γιατροί είπαν ότι η πείνα είναι μέρος της αποτοξίνωσης.

Βουκουρέστι. Ρουμανία: Χαοτική η κατάσταση με τον κορονοϊό

ΜΕΘ covid στο Βουκουρέστι

Το ιατρικό προσωπικό παρακολουθεί ασθενείς με COVID-19 σε μια κινητή μονάδα ΜΕΘ, που έχει συσταθεί στους χώρους του νοσοκομείου για να αντιμετωπίσει τον υψηλό αριθμό των βαριά ασθενών στο Βουκουρέστι.

Η Ρουμανία αντιμετωπίζει επιταχυνόμενη αύξηση των καθημερινών κρουσμάτων COVID-19 με 14744 νέα κρούσματα να καταγράφονται μεσοβδόμαδα σε 24ωρο και 331 αναφερόμενους θανάτους, τον υψηλότερο αριθμό θανάτων ποτέ σε μία ημέρα, καθώς οι αρχές αναφέρουν ότι εξαντλήθηκαν τα κρεβάτια των εντατικών.

Πεκίνο, Κίνα: Η φροντίδα πριν τη μεγάλη στιγμή

Ζευγάρι στην Κίνα

Μια νύφη σκουπίζει το πρόσωπο του μέλλοντα γαμπρού της καθώς περιμένουν τη σειρά τους για να πραγματοποιήσουν τη γαμήλια φωτογράφισή τους κοντά στην Απαγορευμένη Πόλη κατά τη διάρκεια της βδομάδας εθνικής εορτής στο Πεκίνο.

Πόλη του Μεξικό, Μεξικό: Το αποφασιστικό βάδισμα του Black Block που δεν ξεχνά

Το Black Block στο Μεξικό

Γυναίκες και άνδρες μέλη του Black Block κατά τη διάρκεια μιας πορείας εις μνήμη των θυμάτων της σφαγής των φοιτητών Tlatelolco του 1968, στην Πόλη του Μεξικού

Η χώρα τίμησε την 53η επέτειο της σφαγής, όπου φοιτητές και πολίτες σκοτώθηκαν από τον στρατό και την αστυνομία.

Κουάλα Λουμπούρ, Μαλαισία: Η ομορφιά της φύσης δεν έχει τέλος

Το πουλί Αλκυόνη

Το μεγαλείο της φύσης είναι ατελείωτο. Τα χρώματα και οι εικόνες που μας δίνει καθημερινά είναι καθηλωτικές. Όπως και αυτό το καρέ μιας αρσενικής Αλκυόνης (Banded Kingfisher) που ξαποσταίνει στο κλαδί ενός δέντρου.