Η αναγγελία της επίσκεψης του Πάπα Φραγκίσκου στο Σαράγεβο στις 6 Ιουνίου είναι ένα τεράστιο γεγονός για την Καθολική Εκκλησία και για όσους ζουν στη Βοσνία – Ερζεγοβίνη.

Αυτό τόνισε σε σημερινή δήλωσή του ο Επίσκοπος Σαράγεβο, καρδινάλιος Βίνκο Πούλιτς επισημαίνοντας ότι οι προετοιμασίες για την υποδοχή του Προκαθήμενου της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας έχουν ήδη αρχίσει.

Ο Αποστολικός απεσταλμένος του Βατικανού στη Βοσνία – Ερζεγοβίνη, Λούιτζι Πετζούτο δήλωσε ότι η επίσκεψη του Πάπα στο Σαράγεβο θα είναι κατά κύριο λόγο ποιμαντικού χαρακτήρα.

Ο Πάπας Φραγκίσκος προσωπικά θέλησε να αναγγείλει την είδηση της επίσκεψης στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη, όπως και έκανε κατά τη διάρκεια της προσευχής της Κυριακής στο Βατικανό, είπε ο απεσταλμένος της Αγίας Έδρας.

Ο Πάπας Φραγκίσκος έχει μεγάλη επιθυμία να συναντηθεί με το λαό της Βοσνίας – Ερζεγοβίνης. Ο Πάπας έρχεται ως πατέρας, ποιμένας, ως πρόσωπο που ενσαρκώνει τη σοφία της Καθολικής Εκκλησίας, είπε ο Λουίτζι Πετζούτο.

Εξήγησε ότι ο Πάπας Φραγκίσκος θα επισκεφθεί το Σαράγεβο ως επικεφαλής της Καθολικής Εκκλησίας τονίζοντας ότι η ευρύτερη διάσταση της επίσκεψής του δεν θα αγνοηθεί και ότι το γεγονός αυτό θα συμβάλει στην ενδυνάμωση της ειρήνης στη Βοσνία – Ερζεγοβίνη.

Ο Πάπας θα αποστείλει μήνυμα ειρήνης και θα απευθύνει έκκληση για ενίσχυση των διανθρώπινων σχέσεων, τόνισε ο καρδινάλιος Βίνκο Πούλιτς και ζήτησε από την πολιτική ηγεσία και τις υπηρεσίες ασφάλειας να συμμετάσχουν στην οργάνωση της άφιξής του Προκαθήμενου της Ρωμαικαθολικής Εκκλησίας.

Ο καρδινάλιος Βίνκο Πούλιτς και ο Αποστολικός απεσταλμένος είπαν ότι ιδιαίτερη προσοχή θα δοθεί, ώστε ο Πάπας να συναντηθεί και να συνομιλήσει με οικονομικά αδύναμους και άτομα με αναπηρίες στην εκδήλωση και εκπροσώπους των θυμάτων πολέμου.

Ο Πάπας Φραγκίσκος ανακοίνωσε χθες ότι θα επισκεφθεί το Σαράγεβο, την πρωτεύουσα της Βοσνίας – Ερζεγοβίνης, στις 6 Ιουνίου. Η είδηση της επίσκεψης του Πάπα στο Σαράγεβο προβάλλεται σε πρωτοσέλιδα δημοσιεύματα των ΜΜΕ της Βοσνίας. Σε σχόλιο της εφημερίδας «Οσλομποτζένιε» του Σαράγεβου τονίζεται ότι «είναι καλή είδηση για τους πολίτες της χώρας».