Έκκληση στο Γιαννάκη Ομήρου να ανακαλέσει την παραίτησή του από την προεδρία του ΕΔΕΚ απήθυνε το Πολιτικό Γραφείο του Κινήματος.

Ο αναπληρωτής πρόεδρος της ΕΔΕΚ, Μαρίνος Σιζόπουλος, δήλωσε ότι θα εξαντληθεί κάθε περιθώριο για να πειστεί ο κ. Ομήρου. Στις δύσκολες στιγμές που διέρχεται το κόμμα και ο τόπος, είπε ο κ. Σιζόπουλος, η απουσία του κ. Ομήρου θα δημιουργήσει μεγάλο κενό.

Ο αναπληρωτής πρόεδρος της ΕΔΕΚ ανέφερε ότι, σε περίπτωση κατά την οποία ο κ. Ομήρου δεν αποδεχθεί την έκκληση, το Γραφείο θα συνέλθει την ερχόμενη Δευτέρα για να πάρει τις αποφάσεις του. Ακολούθως, θα συγκληθεί η Κεντρική Επιτροπή, η οποία θα έχει και τον τελικό λόγο για το εκλογικό συνέδριο. Ο κ.Σιζόπουλος είπε ότι η τάση που έχει διαφανεί στο Πολιτικό Γραφείο είναι η διεξαγωγή εκλογών για όλες τις θέσεις αξιωματούχων.

Ο κ. Ομήρου ανακοίνωσε την παραίτησή του την Τρίτη, με επιστολή του προς τα μέλη του Πολιτικού Γραφείου. Στην επιστολή του, ο κ. Ομήρου αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι η απόφασή του για παραίτηση είναι «οριστική και αμετάκλητη», ενώ κατάγγειλε προσπάθεια μετατροπής του ίδιου σε πρόεδρο «υπό προθεσμία» και τελούντα «υπό καθεστώς περιορισμού».