Το Πεκίνο ζητάει να ερευνηθούν περιπτώσεις «μαζικής δολοφονίας αμάχων» από στρατιωτικούς των ΗΠΑ και των συμμάχων τους, που καταγράφηκαν κατά την διάρκεια της 20ετούς εκστρατείας τους στο Αφγανιστάν, δήλωσε σήμερα – μία μέρα μετά την αποχώρηση των Αμερικανών από τη χώρα αυτή – ο επίσημος εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Κίνας Ουάνγκ Ουενμπίνγκ.

«Αν και οι Αμερικανοί στρατιωτικοί έφυγαν από το Αφγανιστάν, τα εγκλήματα που διέπραξαν οι ίδιοι και οι σύμμαχοι τους τα τελευταία 20 χρόνια, τα οποία σχετίζονται με μαζικές δολοφονίες αμάχων, πρέπει να διερευνηθούν λεπτομερώς, ενώ οι ένοχοι πρέπει να παραπεμφθούν στη δικαιοσύνη» αναφέρεται στην ιστοσελίδα του υπουργείου Εξωτερικών της Κίνας, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ ΜΠΕ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που επικαλείται το ΥΠΕΞ της Κίνας, τουλάχιστον 47.000 άμαχοι σκοτώθηκαν εξαιτίας της στρατιωτικής διένεξης κατά την διάρκεια της παραμονής του αμερικανικού στρατού στην χώρα.

*Φωτογραφία αρχείου

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.