Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για τη σημερινή επίθεση με ρουκέτες στο αεροδρόμιο της Καμπούλ, όπου οι επιχειρήσεις εκκένωσης συνεχίζονται από τις δυνάμεις δυτικών και άλλων χωρών που παραμένουν στο σημείο, σύμφωνα με ανάρτηση του Nasher News στον λογαριασμό του στο Telegram.

«Με την χάρη του Παντοδύναμου Θεού, οι στρατιώτες του Χαλιφάτου στόχευσαν το Διεθνές Αεροδρόμιο της Καμπούλ με έξι πυραύλους Katyusha», αναφέρεται στην ανακοίνωση, την οποία μετέδωσε το Reuters.

Αξιωματούχος των Ταλιμπάν που βρίσκεται επί τόπου δήλωσε πως πέντε πύραυλοι αναχαιτίστηκαν από το σύστημα αντιαεροπορικής άμυνας του αεροδρομίου, αναφέρεται σε δημοσίευμα του ίδιου Μέσου.

Υπενθυμίζεται ότι το ISIS-K, το παρακλάδι της οργάνωσης στο Αφγανιστάν, ανέλαβε την ευθύνη και για την πολύνεκρη επίθεση της Πέμπτης.

Τα συστήματα αντιπυραυλικής άμυνας των δυνάμεων των ΗΠΑ αναχαίτισαν πέντε πυραύλους που εκτοξεύθηκαν νωρίς σήμερα στο αεροδρόμιο της Καμπούλ, ανέφερε η αμερικανική κυβέρνηση, σχετικά με το συμβάν αυτό.

Ο Τζο Μπάιντεν ενημερώθηκε, μάλιστα, για την επίθεση με ρουκέτες εναντίον του αεροδρομίου της Καμπούλ, ανακοίνωσε η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, η Τζεν Ψάκι, προσθέτοντας ότι η επιχείρηση εκκένωσης συνεχίζεται «χωρίς διακοπή».

«Ο πρόεδρος ενημερώθηκε ότι οι επιχειρήσεις συνεχίζονται χωρίς διακοπή» και «επαναβεβαίωσε στους διοικητές τη διαταγή να διπλασιάσουν τις προσπάθειές τους να κάνουν κατά προτεραιότητα ό,τι απαιτείται για την προστασία των δυνάμεών μας στο πεδίο», πρόσθεσε η κ. Ψάκι.