Δείτε τους πρόσφυγες με μια άλλη ματιά

Ένα νέο βίντεο της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ ενάντια στη ξενοφοβία


ΚΟΣΜΟΣ
10:20
11/12/2014
Δείτε τους πρόσφυγες με μια άλλη ματιά
loading

Ένας μοναχικός άνδρας γράφει μια επιστολή στη μητέρα του. «Εύχομαι απλώς να φύγει το κενό που αισθάνομαι. Δεν με αποδέχονται όλοι», σημειώνει. Η ταυτότητά του παραμένει ασαφής. Και μόνον όταν υπογράφει ως «Ραμί» αποκαλύπτεται ότι δεν είναι συμπατριώτης μας, αλλά ένας από τους χιλιάδες πρόσφυγες που ζουν μαζί μας.

Πρόκειται για την πλοκή ενός νέου βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα η Αντιπροσωπεία της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στη Βουλγαρία, στο πλαίσιο της εκστρατείας της ενάντια στην ξενοφοβία, όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα της εκστρατείας «Και ένα θύμα ρατσιστικής βίας είναι πολύ» 1agianstracism.

«Το σκεπτικό πίσω από την εκστρατεία είναι να ενθαρρύνουμε το κοινό να δει τους πρόσφυγες όπως πραγματικά είναι – ως συνηθισμένους ανθρώπους, οι οποίοι διαφεύγουν από ανείπωτη βία και διώξεις», δήλωσε ο Roland-François Weil, Αντιπρόσωπος της Υ.Α. στη Βουλγαρία.

«Προσπαθούμε να μετατοπίσουμε το βάρος προς τη σωστή κατεύθυνση, μακριά από την υποτιθέμενη απειλή των προσφύγων. Επίσης, προσπαθούμε να κινητοποιήσουμε τις μετριοπαθείς φωνές ώστε να ακουστούν στο πλαίσιο της συζήτησης. Πολύ συχνά, οι φωνές αυτές πνίγονται από την ακροδεξιά», συμπλήρωσε ο κ. Weil.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει