Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης ανακοίνωσε την Τρίτη ότι η «εθελοντική φάση έχει τελειώσει».

Αναφερόταν στους δημοτικούς υπαλλήλους της πόλης του, τους οποίους σκοπεύει να εμβολιάσει υποχρεωτικά, όπως αφήνει τουλάχιστον να εννοηθεί…

Δήμαρχος Νέας Υόρκης: «Τέλος η εθελοντική φάση» για τα εμβόλια του κορονοϊού

Οι δηλώσεις του Bill de Blasio τον έχουν κόκκινο πανί για τους αντιεμβολιαστές. Ρωτώντας τον αν σκοπεύει να ζητήσει από όλους τους δημοτικούς υπαλλήλους να εμβολιαστούν, ο δήμαρχος είπε ότι κάπου εκεί πηγαίνει το πράγμα:

«Ναι, ανεβαίνουμε αυτή τη σκάλα. Αλλά δεν θα απαντήσω ‘‘ναι’’ στην ερώτησή σας για την ώρα», δήλωσε ξανά σε πρωινή εκπομπή του δικτύου MSNBC, «αλλά αν αυτό δεν είναι αρκετό, νομίζω πως πρέπει να είμαστε έτοιμοι να ανεβούμε κι άλλο αυτή τη σκάλα. Πρέπει να εφαρμόσουμε πίεση σε αυτή την κατάσταση».

Τη Δευτέρα, ο de Blasio ανακοίνωσε πως σύντομα όλο το ανθρώπινο δυναμικό του δήμου θα είναι υποχρεωμένο να περνά από εβδομαδιαία τεστ αν δεν είναι πλήρως εμβολιασμένοι κατά του κορονοϊού.

Από τις 2 Αυγούστου, όσοι υπάλληλοι δεν έχουν κάνει το εμβόλιο θα φορούν και πάλι υποχρεωτικά μάσκες στους χώρους εργασίας τους, αλλιώς θα τίθενται σε άδεια άνευ αποδοχών.

Την επόμενη μέρα, ο de Blasio δήλωσε πως μέχρι τώρα προσπαθούσε να δελεάσει τους δημοτικούς υπαλλήλους με παροχές, αλλά αυτό δεν απέδωσε τα αναμενόμενα.

«Πρέπει να ταρακουνήσουμε τους ανθρώπους σε αυτό το σημείο και να τους πούμε ‘‘ελάτε τώρα. Δοκιμάσαμε το εθελοντικό. Δεν θα μπορούσαμε να ήμασταν πιο καλοί και συμπονετικοί. Δωρεάν τεστ όπου και αν πας, κίνητρα, φιλικότητα, ζεστή αγκαλιά. Η εθελοντική βάση έχει τελειώσει’’»…