Εντυπωσιάζει η «βιομηχανία» της παιδείας στις ΗΠΑ

Οι ξένοι φοιτητές αποφέρουν 27 δισεκατομμύρια δολάρια το χρόνο


ΚΟΣΜΟΣ
14:56
05/12/2014
Εντυπωσιάζει η «βιομηχανία» της παιδείας στις ΗΠΑ
1
loading

Εντυπωσιάζει η «βιομηχανία» της παιδείας στις Ηνωμένες Πολιτείες, σύμφωνα με έκθεση γαλλικής οργάνωσης, την οποία δημοσιεύει η εφημερίδα, Le Figaro.

Από την έκθεση προκύπτει ότι οι 300.000 ξένοι φοιτητές στη Γαλλία αποφέρουν 1,6 δισεκατομμύρια το χρόνο, την ώρα που οι ξένοι φοιτητές στις Ηνωμένες Πολιτείες αποφέρουν στη χώρα 27 δισεκατομμύρια δολάρια το χρόνο, με στοιχεία του 2013.

Από την έκθεση δεν προκύπτει το πώς καταλήγει η μελέτη σε αυτό το συμπέρασμα, ωστόσο αναλυτής της τράπεζας, HSBC, έγραφε το Σεπτέμβριο του 2014 ότι το μέσο κόστος για ένα έτος φοίτησης στις Ηνωμένες Πολιτείες αγγίζει τα 36.500 δολάρια, συμπεριλαμβανομένου και του κόστους ζωής. Φυσικά, σε κάποια Πανεπιστήμια ξεπερνά κατά πολύ τα 50.000 δολάρια.

Από την έκθεση προκύπτει επίσης ότι το 51% των ξένων φοιτητών στις ΗΠΑ είναι Ασιάτες. Τα νούμερα είναι εντυπωσιακά: Το 31% από την Κίνα, το 12% από την Ινδία και το 8% από τη Νότια Κορέα. Ενώ το 6% προέρχονται από τη Σαουδική Αραβία και το 3% από τον Καναδά.

Ο αριθμός των Κινέζων φοιτητών κατέγραψε εντυπωσιακή άνοδο ανάμεσα στο 2008 και το 2014. Από 100.000 πλέον ξεπερνούν του 275.000.

Από την έρευνα προκύπτουν και άλλα πολύ ενδιαφέροντα στοιχεία. Το 19% πάνε στις ΗΠΑ για να σπουδάσουν μηχανικοί, το 10% μαθηματικά και πληροφορική, το 8% φυσική και βιολογία, το 4% ιατρική και το 1% γεωργία. Διοίκηση επιχειρήσεων σπουδάσει το 21%, ενώ το 8% ασχολείται με κοινωνικές επιστήμες. Μόνο το 5% πηγαίνουν στις Ηνωμένες Πολιτείες για να μάθουν αγγλικά.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
  1. avatar Ομηρος ομηρόπουλος

    ΕΜΕΙΣ ΘΕΛΟΥΜΕ ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΑΙΔΕΙΑ ΠΟΥ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΣΤΑ ΦΡΟΝΤΗΣΤΗΡΙΑ, ΠΤΥΧΙΑ ΠΟΥ ΤΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΧΡΥΣΑ ΓΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ, ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΠΟΥ ΤΑ ΚΑΙΜΕ ΜΕ ΧΡΗΜΑΤΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΦΟΡ/ΝΩΝ, ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΠΟΥ ΠΟΥΛΑΝΕ ΒΑΘΜΟΥΣ , ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΠΟΥ ΠΕΤΑΝΕ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΑ ΜΟΥΤΡΑ ΤΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΤΟΥΣ, ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ , ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΕΛΜΕ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΛΟΥΤΟ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΤΕΤΟΙΑ ΧΡΕΙΩΔΗ !!

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει