Αισθητή αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού στα τουριστικά θέρετρα της Ιταλίας, λόγω της μετάλλαξης Delta, καταγράφει ο Τύπος της γειτονικής χώρας.

Σύμφωνα με την ανταπόκριση του ΑΠΕ ΜΠΕ, στο μικρό νησί της Παντελερία, νότια της Σικελίας, τις τελευταίες δυο ημέρες προέκυψαν 26 νέα κρούσματα. Πρόκειται για μη εμβολιασμένους νέους, οι οποίοι είχαν επιλέξει το γνωστό αυτό θέρετρο για τις διακοπές τους. Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, η «αλυσίδα μολύνσεων», ξεκίνησε από ένα πάρτι σε βίλα.

Στην πόλη Τζέλα, (ο αρχαίος Γέλωτας της Σικελίας) επιβλήθηκε «κόκκινη ζώνη», λόγω 46 κρουσμάτων μέσα σε εικοσιτέσσερις ώρες.

Στην παραθαλάσσια περιοχή Ριτσιόνε, στην Αδριατική, τα τελευταία στοιχεία δείχνουν ότι η παραλλαγή Delta μεταδίδεται με μεγάλη ταχύτητα. Δεκαπέντε νέοι, οι οποίοι επέστρεψαν κοντά στο Τορίνο, μετά τις διακοπές τους, προέκυψαν θετικοί στο τεστ ανίχνευσης του ιού και υπάρχει φόβος ότι θα υπάρξουν παρόμοιες περιπτώσεις και σε άλλες περιοχές της Ιταλίας. Να υπενθυμίσουμε ότι πρόκειται για τοποθεσία την οποία επιλέγουν, κάθε χρόνο, πολλοί Ρώσοι και Γερμανοί τουρίστες για την θερινή τους ξεκούραση.

Νέα κρούσματα καταγράφονται και στο παραθαλάσσιο θέρετρο Όστια, είκοσι χιλιόμετρα έξω από τη Ρώμη, όπου είκοσι ένας νέοι μολύνθηκαν, με εστία που δημιουργήθηκε σε πολυσύχναστο καφε μπαρ της περιοχής.

Τα περιστατικά αυξάνονται και στο ξακουστό νησί της Σαρδηνίας. Βάσει των κριτηρίων που ισχύουν μέχρι τώρα, η περιοχή θα μπορούσε σύντομα να μετατραπεί σε «κίτρινη περιοχή», με επιβολή περιορισμών.

Όπως τονίζουν, όμως, όλα τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, για να αποφύγει την επιβολή εκτεταμένων απαγορεύσεων, η κυβέρνηση Ντράγκι ετοιμάζεται να αλλάξει τα κύρια κριτήρια αξιολόγησης: αναμένεται να σταματήσει να δίνει κύριο βάρος στον αριθμό των καθημερινών κρουσμάτων κορονοϊού και να υιοθετήσει, ως κύριο σημείο αναφοράς, τις εισαγωγές ασθενών με covid-19, σε ΜΕΘ και στο σύνολο των νοσοκομειακών μονάδων της χώρας.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.