Η γειτονική χώρα της Αλβανίας βρίσκεται σε διαδικασία χαλάρωσης των περιορισμών για την πανδημία μιας και οι επιδημιολογικοί δείκτες παρουσιάζονται βελτιωμένοι. Έτσι το μουσικό φεστιβάλ Unum, το οποίο ακυρώθηκε πέρυσι λόγω covid πραγματοποιήθηκε ξανά.

Φέτος, οι διοργανωτές αγωνίστηκαν να συγκεντρώσουν μπάντες από όλη την Ευρώπη, λόγω διαφορετικών περιορισμών σε διαφορετικές χώρες. Και όπως αναφέρει το AP κατάφεραν να κάνουν ένα πενθήμερο φεστιβάλ στο οποίο παρευρέθησαν κοντά στα 10.000.

«Νιώθω φοβερά, νιώθω ελεύθερη, νιώθω σαν φυσιολογική, πραγματικά. Κανένα γεγονός δεν θα μπορούσε να με κάνει να νιώθω πιο φυσιολογική και ελεύθερη από ένα φεστιβάλ, και ειδικά η θάλασσα», λέει μια νεαρή.

Το φεστιβάλ διοργανώθηκε χωρίς περιορισμούς στην παραλία Rana e Hedhun (Ριγμένη Άμμος), 75 χιλιόμετρα βορειοδυτικά των Τιράνων όπως μετέδωσε το Euronews.

Ήρθαν να το παρακολουθήσουν νέοι από διάφορες χώρες, όπως η Γαλλία, η Ισπανία, η Σερβία, το Κόσοβο και η Γερμανία, ακόμη και από την Ουρουγουάη.

««Ήταν απαραίτητο για την ψυχική υγεία, στην πραγματικότητα, πολλοί άνθρωποι έχασαν το μυαλό τους κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Οι άνθρωποι δεν δίνουν μεγάλη προσοχή στην ψυχική υγεία, αλλά είναι πραγματικά σημαντική για την ευημερία όλων», δηλώνει ένας από τους dj.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές για να μπει κανείς στους χώρους του φεστιβάλ χρειαζόταν ένα αρνητικό τεστ covid. Τον τελευταίο μήνα, η Αλβανία αναφέρει χαμηλό αριθμό νέων λοιμώξεων που έχουν περιοριστεί σε διψήφιο νούμερο. Το υπουργείο Εξωτερικών δήλωσε ότι δεν υπάρχουν πλέον περιορισμοί για όποιον θέλει να επισκεφθεί τη χώρα.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.