Οι γυναίκες υστερούν έναντι των ανδρών στην εμβολιαστική εκστρατεία κατά του κορονοϊού στην Ινδία, σύμφωνα με κυβερνητικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα, γεγονός που αποτυπώνει την ανισότητα μεταξύ των φύλων στην προσπάθεια ανοσοποίησης της χώρας.

Στη χώρα έχουν εμβολιαστεί μερικώς ή πλήρως περίπου 101 εκατ. άνδρες, περίπου 17% περισσότεροι από γυναίκες. Οι άνδρες αντιστοιχούν στο 54% του συνολικού αριθμού των εμβολιασμένων, σύμφωνα με τα στοιχεία.

Σε πολλές περιοχές της χώρες που τελούν υπό ομοσπονδιακές αρχές, στην πρωτεύουσα Δελχί και σε μεγάλα κρατίδια όπως η Ουτάρ Πραντές καταγράφονται κάποιες από τις χειρότερες ανισότητες. Μόνο η Κεράλα στα νότια και η Τσατίσγκαρ στην κεντρική Ινδία έχουν εμβολιάσει περισσότερες γυναίκες από άνδρες, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ.

«Παρατηρούμε ότι οι άνδρες, κυρίως σε μικρές πόλεις και χωριά, προτιμούν να κάνουν το εμβόλιο πριν από τις γυναίκες καθώς πρέπει να ταξιδέψουν για δουλειά, ενώ οι γυναίκες είναι περιορισμένες σε οικιακές δουλειές», δήλωσε ο Πρασάντ Πάντγια, ιατρικός διευθυντής σε μεγάλο κρατικό νοσοκομείο στο δυτικό κρατίδιο στο Γκουτζαράτ.

Η Ινδία, με πληθυσμό 1,3 δισεκ. κατοίκων, έχει περίπου 6% περισσότερες άνδρες από γυναίκες.

Σύμφωνα επίσης με κυβερνητικά στοιχεία, οι Ινδοί που ζουν σε αστικά κέντρα εμβολιάζονται πολύ γρηγορότερα από τα εκατομμύρια ανθρώπους που ζουν σε αγροτικές περιοχές. Αυτό οφείλεται εν μέρει στην πολιτική που βοήθησε τις πλουσιότερες πόλεις να αγοράσουν περισσότερες δόσεις εμβολίων από τις αγροτικές περιοχές.

Η Ινδία έχει έως τώρα χορηγήσει 233,7 εκατ. δόσεις, τις περισσότερες στον κόσμο μετά την Κίνα και τις ΗΠΑ, αλλά έχει δώσει τις απαραίτητες δύο δόσεις σε μόνο το 5% περίπου των 950 εκατ. ενηλίκων.

Η Ινδία έχει τον δεύτερο υψηλότερο στον κόσμο αριθμό κρουσμάτων κορονοϊού μετά τις ΗΠΑ, με συνολικό αριθμό περιστατικών κοντά στα 29 εκατ., σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Υγείας. Στη χώρα έχουν καταγραφεί επίσημα 351.309 θάνατοι.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.