Μια νεαρή γυναίκα από την Τζόρτζια των ΗΠΑ προσποιήθηκε πως ήταν καρκινοπαθής και μάλιστα στο τελικό στάδιο της νόσου για να εξαπατήσει τον κόσμο και να βάλει στο χέρι τα λεφτά από τον έρανο.

Ακόμα και το κεφάλι της ξύρισε, ως τμήμα του αρρωστημένου σχεδίου της, σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας.

Η 22χρονη Katie Lynn Shellhorse συνελήφθη όταν η ιστορία της άρχισε να μοιάζει ύποπτη. Είχε καταφέρει να συγκεντρώσει δωρεές 15.000 δολαρίων, σύμφωνα με τα ρεπορτάζ των τοπικών σταθμών.

Η Shellhorse μίλησε για το «πρόβλημά» της στο Facebook, ζητώντας από φίλους και γνωστούς, αλλά και από εκκλησίες και μέλη της κοινότητας, για δωρεές ώστε να καλυφθούν τα υπέρογκα νοσήλια.

Όλο αυτό το διάστημα, ξύριζε συχνά το κεφάλι της, για να μοιάζει άρρωστη. «Είπα αμέσως ‘‘ω, Θεέ μου, έκανε μόλις ένα μωρό και τώρα πεθαίνει, πόσο λυπηρό είναι αυτό για εκείνη και τα παιδιά της;’’», δήλωσε σε κανάλι παιδική της φίλη που έδωσε κι αυτή τον οβολό της.

Ήταν μέλος της οικογένειάς της ο άνθρωπος που ενημέρωσε τις Αρχές τον Απρίλιο για την πλεκτάνη που έστησε η 22χρονη, λέγοντας μάλιστα πως τα λεφτά που έπαιρνε τα έκανε ναρκωτικά και αλκοόλ.

Η ίδια ομολόγησε τελικά με ένα post στο Facebook, το οποίο έσβησε κατόπιν: «Εδώ και 10 μήνες λέω ψέματα πως έχω καρκίνο. Δεν υπήρξε ποτέ καρκίνος ή θεραπεία. Απολογούμαι για τον πόνο που προκάλεσα σε όλους, όπως ο σύζυγός μου, η οικογένειά μου, οι φίλοι μου, ακόμα και ξένοι που μου φέρθηκαν τόσο καλά».

Η οικογένειά της δήλωσε πως όλοι είχαν πιστέψει πως ήταν καρκινοπαθής.