Συγκινούν οι φωτογραφίες του νεογέννητου αγοριού που εντοπίστηκε από έναν σκύλο στο πάρκο, όπου το είχε εγκαταλείψει η μητέρα του.

Το αγόρι, που πιστεύεται ότι ήταν μόλις λίγων ωρών, βρέθηκε στο Μπέρμιγχαμ της Βρετανίας. Οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου που τον φροντίζουν του έδωσαν το όνομα Τζορτζ.

Εικόνες από τις κάμερες ασφαλείας κατέγραψαν μια γυναίκα να περπατά κατά μήκος του δρόμους λίγες στιγμές προτού εντοπιστεί εκείνο το απόγευμα το βρέφος. Οι αστυνομικοί ανανέωσαν την έκκλησή τους για πληροφορίες σε μια συνέντευξη Τύπου και έδωσαν στη δημοσιότητα τις φωτογραφίες του μικρού Τζορτζ.

«Ο μικρός Τζορτζ είναι υγιής και τα πάει καλά. Όμως δυστυχώς δεν έχουμε καταφέρει ακόμη να βρούμε τη μητέρα του. Ανησυχούμε πολύ για εκείνη και θέλουμε να τσεκάρουμε ότι είναι καλά, σωματικά και ψυχικά.

Η γέννα είναι μεγάλο πράγμα και ανησυχούμε ότι μπορεί να χρειάζεται ιατρική βοήθεια».

Ο μικρός Τζορτζ εντοπίστηκε στις 22 Απριλίου και οι αστυνομικοί δήλωσαν «πολύ ανήσυχοι» για την κατάσταση της μητέρας του. Ο επικεφαλής της έρευνας για την υπόθεση, Νιλ Χαντ, δήλωσε: «Απευθύνομαι στη μητέρα του Τζορτζ. Είσαι η πρωταρχική μου ανησυχία αυτή τη στιγμή και πρέπει πραγματικά να σιγουρευτούμε ότι είσαι καλά.

Δεν ξέρω τις συνθήκες γύρω από τη γέννηση του Τζορτζ, αλλά ως γονιός κι εγώ, ξέρω ακριβώς πόσο δύσκολο μπορεί να είναι.

Είμαστε έτοιμοι να σου προσφέρουμε κάθε βοήθεια και στήριξη. Ο Τζορτζ είναι ασφαλής και καλά και η υγεία σου είναι η προτεραιότητά μας – σε παρακαλώ να είσαι σίγουρη ότι δεν έχει μπλεξίματα.

Αν κάποιος πιστεύει ότι ξέρει ποια είναι η μητέρα του Τζορτζ, σας παροτρύνω να με βοηθήσετε να την εντοπίσω».

Τον μικρό Τζορτζ εντόπισε ένα χάσκι με το όνομα Hel που ανήκει στον 64χρονο Τέρι Ουολς. Όπως τόνισε ο τελευταίος, χωρίς τη βοήθεια του χάσκι του θα είχε προσπεράσει το σημείο, νομίζοντας ότι πρόκειται για μια πεταμένη κουβέρτα.