Χρώματα, πάθος, δάκρυα, προσπάθεια, επιβίωση, χαρά, πόνος.

Αν μια εικόνα αξίζει όσο χίλιες λέξεις τότε σίγουρα δεν χρειάζονται πολλά λόγια για τις παρακάτω φωτογραφίες.

Στις παρακάτω εικόνες συμπυκνώνονται όσα έγιναν στον κόσμο την εβδομάδα που πέρασε.

Δείτε πώς κατέγραψε ο φωτογραφικός φακός του Associated Press τα γεγονότα που συνέβησαν στον κόσμο τις τελευταίες επτά ημέρες.

Μινεάπολις, ΗΠΑ: Δικαίωση για τον Τζορτζ Φλόιντ και τον κόσμο

Το δικαστήριο της Μινεάπολης έκρινε ένοχο τον Ντέρεκ Τσβιν για τις κατηγορίες για ανθρωποκτονία, ακούσια ανθρωποκτονία και βιαιοπραγία που προκάλεσε τον θάνατο του Αφροαμερικανιού Τζορτζ Φλόιντ τον περασμένο Μάιο. Ο 45χρονος πρώην αστυνομικός μεταφέρθηκε αμέσως εκτός της αίθουσας και οδηγήθηκε στη φυλακή.

Η ανακοίνωση της ετυμηγορίας σκόρπισε έκρηξη χαράς μέσα στην αίθουσα του δικαστηρίου. Για ένα «σημείο καμπής στην ιστορία» έκανε λόγος ο δικηγόρος της οικογένειας του άτυχου Αφροαμερικανού, με την οποία επικοινώνησε και ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν.

Μετά την ανακοίνωση της απόφασης το πλήθος που είχε συγκεντρωθεί έξω από τα δικαστήρια ξέσπασε σε ιαχές, χειροκροτήματα και κλάματα. Οι περισσότεροι έλεγαν ρυθμικά το όνομα του Τζορτζ Φλόιντ, ενώ άλλοι φώναζαν «Black Lives Matter» και «ένοχος» για τον Ντέρεκ Τσοβίν.

Ελίζαμπεθ Σίτι, ΗΠΑ: Η καταδίκη του Ντέρεκ Τσοβίν δεν έφερε λύτρωση

Λίγες ώρες μετά την απόφαση του δικαστηρίου για την καταδίκη του Ντέρεκ Τσοβίν και τη -μετά θάνατον- δικαίωση του Τζορτζ Φλόιντ, άλλος ένας Αφροαμερικανός έχασε τη ζωή του από αστυνομικά πυρά. Ο λόγος για τον Άντριου Μπράουν τζ., που έπεσε νεκρός στην Ελίζαμπεθ Σίτι, μια μικρή πόλη της πολιτείας της Βόρειας Καρολίνας. Η κοινωνική συνοχή στις ΗΠΑ παραμένει εύθραυστη και αυτό γίνεται συνεχώς σαφές.

Λονδίνο, Αγγλία: Οι οπαδοί έβαλαν… φρένο στο «πραξικόπημα»

«Σεισμός» προκλήθηκε στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο τις προηγούμενες ημέρες, μετά την εξαγγελία από πλευράς 12 εκ των κορυφαίων συλλόγων της Ευρώπης για τη δημιουργία της Super League, μιας κλειστής διοργάνωσης που θα άλλαζε ριζικά το άθλημα στη γηραιά ήπειρο. Ωστόσο, οι έντονες αντιδράσεις έβαλαν… φρένο, έστω και προσωρινά σε αυτό το σχέδιο, με τους οπαδούς των ομάδων αυτών να αντιδρούν περισσότερο όλων.

Άλιμος, Ελλάδα: Η δύσκολη παρτίδα φτάνει στο τέλος της

Έναν «οδικό χάρτη» με το βλέμμα στραμμένο στη σταδιακή έξοδο της Ελλάδας από μια μακρά περίοδο lockdown υλοποιεί η κυβέρνηση. Ήδη τα μέτρα έχουν χαλαρώσει τις προηγούμενες εβδομάδες, αλλά μετά το Πάσχα θα υπάρξει μεγαλύτερη… απελευθέρωση. Ο κόσμος στα αστικά κέντρα θα πρέπει να κάνει λίγη παραπάνω υπομονή, με τη ευρηματικότητα να είναι κρίνεται απαραίτητη.

Λωρίδα της Γάζας: Εξονυχιστικοί έλεγχοι για μια προσευχή

Τραγικές είναι οι επιπτώσεις της πανδημίας στη Λωρίδα της Γάζας, με τα νοσοκομεία να βρίσκονται στα πρόθυρα κατάρρευσης και τα γραφεία τελετών να βρίσκονται σε συνεχή δραστηριότητα. Η Χαμάς επέβαλε νυχτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας, κλείνοντας τεμένη στα οποία συρρέουν εκατοντάδες πιστοί για βραδινή προσευχή στη διάρκεια του Ραμαζανιού, ενώ στα εδάφη που ελέγχει ο Ισραήλ οι έλεγχοι στους Παλαιστινίους είναι εξονυχιστικοί.

Τεχεράνη, Ιράν: Μια εικόνα που προκαλεί ανατριχίλα

Εάν ρίξει κανείς μια ματιά στην κατάσταση με τα κρούσματα και τους νεκρούς λόγω κορονοϊού στο Ιράν, θα καταλάβει πόσο δραματική είναι η κατάσταση. Τα θύματα αυξήθηκαν με γεωμετρική πρόοδο, δείχνοντας ότι τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα. Για τους λόγους αυτούς, οι Αρχές δημιουργούν ομαδικούς τάφους, με το όλο σκηνικό να είναι ανατριχιαστικό.

Καράκας, Βενεζουέλα: Διέξοδος στις ταράτσες για λίγη γιόγκα

Ζόρικα είναι τα πράγματα με την πανδημία και στη Βενεζουέλα (όπως σε όλη τη Λατινική Αμερική). Αρκετές ταράτσες κτιρίων μαζεύουν πολύ κόσμο, προκειμένου με γιόγκα και άλλες… αποδράσεις να ξεφύγουν από μια καθημερινότητα που έχει γίνει σχεδόν δυσβάσταχτη, έπειτα από μια μεγάλη περίοδο που ο κορονοϊός ταλαιπωρεί την ανθρωπότητα.

Σαν Βισέντε Πακάγια, Γουατεμάλα: Το ηφαίστειο αποτελεί αξιοθέατο

«Ξύπνιο» παραμένει το τελευταίο διάστημα το ηφαίστειο της Πακάγια στη Γουατεμάλα. Οι Αρχές βρίσκονται ακόμη σε κατάσταση συναγερμού, ενημερώνοντας τους κατοίκους της γύρω περιοχής για αποφυγή οποιουδήποτε δυσάρεστου περιστατικού. Ωστόσο, επειδή πρόκειται και για ένα θέαμα όχι τόσο συχνό, αρκετοί είναι αυτοί που εκμεταλλεύονται τη συγκυρία για να θαυμάσουν το… αξιοθέατο.

Κέιπ Τάουν, Νότια Αφρική: Το πύρινο μέτωπο έφερε τρόμο

Φωτιά ξέσπασε στο Τέιμπλ Μάουντεν, στο εμβληματικό όρος που επιβλέπει το Κέιπ Τάουν. Οι φλόγες κατέστρεψαν μέρος εστιατορίου πλάι στο μνημείο που έχει ανεγερθεί προς τιμή του Βρετανού εποίκου και πολιτικού, Σέσιλ Ρόουντς, ενώ εκατοντάδες φοιτητές αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν εσπευσμένα με τα πόδια τις εστίες τους, βαδίζοντας κατά μήκος του κεντρικού δρόμου για να σωθούν.