Αναγκαία χαρακτήρισε τη συνέχιση των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων ο πρωθυπουργός της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς, μετά τη συνάντηση που είχε με τον εκπρόσωπο της μόνιμης αντιπροσωπείας του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) στη χώρα Ντάενγκ Κιμ.

Ο κ. Βούτσιτς εξέφρασε την ελπίδα ότι θα υπογραφεί συμφωνία μεταξύ της Σερβίας και του ΔΝΤ και τόνισε ότι δεν έγιναν συγκεκριμένες συστάσεις από το ΔΝΤ στη Σερβία σε σχέση με τα μέτρα που χρειάζονται για τις δημοσιονομικές περικοπές.

Ωστόσο, πρόσθεσε, η σερβική πλευρά ενημέρωσε τον κ. Κιμ για τα μέτρα που απαιτούνται αναφορικά με τη διασφάλιση της εξοικονόμησης πόρων του προϋπολογισμού και τη σταθεροποίηση του δημόσιου χρέους και, επίσης, για τα μέτρα που αφορούν την αναζωογόνηση της βιομηχανίας.

Σύμφωνα με το ΔΝΤ, τα μέτρα που θα υιοθετηθούν θα πρέπει να χαρακτηρίζονται από μια ευρεία κοινωνική αποδοχή, ούτως ώστε να διασφαλιστεί η βιωσιμότητά τους και σ’ αυτό το πλαίσιο τονίστηκε ότι το πακέτο των μέτρων πρέπει να προστατεύει τις κοινωνικά ευπαθείς ομάδες.

Στη συνάντηση του κ. Βούτσιτς με τον εκπρόσωπο της μόνιμης αντιπροσωπείας του ΔΝΤ στη Σερβία συμμετείχαν υπουργοί, όπως ο υπουργός Οικονομικών Ντούσαν Βούγιοβιτς και ο υπουργός Οικονομίας Ζέλικο Σέρτιτς, καθώς και η διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας της Σερβίας Γιοργκοβάνκα Ταμπάκοβιτς.