Η κάμερα της στολής των αστυνομικών έπιασε τη στιγμή που αμερικανοί αστυνομικοί περνούν χειροπέδες σε ένα 5χρονο παιδί που είχε απομακρυνθεί από το σχολείο του.

Το βίντεο έδωσε στη δημοσιότητα την Παρασκευή η αστυνομία του Μέριλαντ, όπου ακούμε τους αστυνομικούς να συμβουλεύουν τη μητέρα του ότι πρέπει «να τον δείρεις».

Το περιστατικό του Ιανουαρίου του 2020 κατέληξε σε μήνυση από την πλευρά της μητέρας, με τους δικηγόρους της να ισχυρίζονται ότι το παιδί υπέστη συναισθηματικό τραύμα.

Οι αστυνομικοί βρήκαν το παιδί μερικά τετράγωνα μακριά από το σχολείο του. Όταν το επέστρεψαν στο σχολείο, μια γυναίκα αστυνομικός ακούγεται να λέει «να γιατί ο κόσμος πρέπει να δέρνει τα παιδιά του».

Αργότερα, μέσα στο γραφείο του διευθυντή του σχολείου, το παιδί αρχίζει να κλαίει ξανά και ένας από τους αστυνομικούς εμφανίζεται να ουρλιάζει στο πρόσωπό του: «Ελπίζω η μαμά σου να με αφήσει να σε δείρω».

Όταν η μαμά καταφτάνει στο σχολείο, και οι δύο αστυνομικοί την ενθαρρύνουν να χτυπήσει το παιδί της. «Θέλουμε να το δείρεις», της λέει ο ένας, «δεν πας στη φυλακή επειδή χτύπησες το παιδί σου».

Τότε είναι που περνάνε χειροπέδες στο παιδί, μπροστά στη μαμά του. Σύμφωνα με τη Washington Post, ο Will Jawando, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της κομητείας, δήλωσε ότι το βίντεο «με αρρώστησε».

Το ίδιο δήλωσε και το σχολείο, χαρακτηρίζοντας το υλικό ως «εξαιρετικά δύσκολο» στην παρακολούθηση.

Το αστυνομικό τμήμα είπε πάντως πως οι δύο αστυνομικοί ελέγχθηκαν για τη δράση τους, χωρίς να προκύψουν επιβαρυντικά στοιχεία εναντίον τους…