Τον υψηλότερο αριθμό κρουσμάτων κορονοϊού από τις αρχές του έτους κατέγραψε η Πολωνία.

Τα 27.278 που επιβεβαιώθηκαν το τελευταίο 24ωρο είναι ο υψηλότερος αριθμός κρουσμάτων από την αρχή του έτους, όπως επισημαίνει το ΑΜΠΕ.

Συνολικά στη χώρα έχουν καταγραφεί 1.984.248 κρούσματα και 48.388 θάνατοι.

Στην Ουκρανία, όπου ο αριθμός των κρουσμάτων ξεπέρασε το 1,5 εκατομμύριο και οι θάνατοι έφτασαν τις 29.253, όπως δήλωσε ο υπουργός Υγείας της χώρας Μαξίμ Στεπάνοφ σήμερα, η πρωτεύουσα Κίεβο αναμένεται να μπει σε αυστηρό lockdown για τρεις εβδομάδες αρχής γενομένης από τις 20 Μαρτίου.

Όπως ανακοίνωσε ο δήμαρχος του Κιέβου Βιτάλι Κλίτσκο, τα θέατρα και τα εμπορικά κέντρα θα κλείσουν, οι θεατές θα απαγορεύεται να παρακολουθήσουν αθλητικές διοργανώσεις, τα εστιατόρια θα δίνουν μόνο γεύματα για έξω, τα σχολεία θα λειτουργήσουν με τηλεκπαίδευση, ενώ όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι θα ενταχθούν σε καθεστώς τηλεργασίας.

Στην Ουκρανία παρατηρήθηκε μεγάλη άνοδος των κρουσμάτων κορονοϊού τις τελευταίες εβδομάδες, την οποία ο πρωθυπουργός Ντένις Σμιγκάλ χαρακτήρισε «τρίτο κύμα» της επιδημίας.

Χθες Τετάρτη στην Ουκρανία καταγράφηκαν 289 θάνατοι από covid-19, ημερήσιο ρεκόρ, ενώ σήμερα καταγράφηκε επίσης υψηλός αριθμός νεκρών, 267, επεσήμανε ο Στεπάνοφ στο Facebook.

Η άνοδος των κρουσμάτων και των θανάτων ανάγκασε τον πρωθυπουργό να ζητήσει από τις περιφέρειες να επιβάλουν αυστηρότερους περιορισμούς για να ανασχέσουν την εξάπλωση της πανδημίας.

Στην Ουγγαρία, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο προσωπάρχης του πρωθυπουργού Βίκτορ Ορμπάν, αναμένεται κορύφωση του τρίτου κύματος της πανδημίας το αργότερο ως το τέλος Μαρτίου, γεγονός που δεν αφήνει περιθώρια για χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων ακόμα.

Ο Γκέργκελι Γκούλιας είπε σε συνέντευξη Τύπου ότι η κυβέρνηση σχεδιάζει ένα σταδιακό άνοιγμα της οικονομίας, το οποίο θα ξεκινήσει ανάλογα με την εξέλιξη των εμβολιασμών.