Ραγδαία αύξηση παρουσιάστηκε στη διανομή ρατσιστικών και αντισημιτικών φυλλαδίων από ακροδεξιές οργανώσεις και οργανώσεις υπέρ της ανωτερότητας της λευκής φυλής κατά το 2020 στις ΗΠΑ σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύθηκε την Τετάρτη (17/3).

H διεθνής εβραϊκή MKO που εδρεύει στις ΗΠΑ Anti-Defamation League (ADL) ανέφερε ότι τον περασμένο χρόνο κατέγραψε συνολικά 5.125 τέτοιες περιπτώσεις σε σχέση με 2.724 που είχε καταγράψει το 2019.

Η έκθεσή της, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, βασίστηκε σε γραπτή μορφή προπαγάνδας και σε επιγραφές, όχι σε ηλεκτρονικά μηνύματα.

Ο αριθμός αυτός είναι ο υψηλότερος από τότε που η ADL, η οποία παρακολουθεί τις δραστηριότητες εγχώριων και διεθνών οργανώσεων μίσους, ξεκίνησε την καταγραφή αυτή το 2016.

Η Τζέσικα Ριβς, μια διευθύντρια του Κέντρου για τον Εξτρεμισμό της οργάνωσης αυτής, δήλωσε ότι οι ακροδεξιές οργανώσεις χρησιμοποιούν αφίσες και φυλλάδια για να προσελκύσουν την προσοχή σε διαδικτυακό υλικό.

Σύμφωνα με την ίδια, οι οργανώσεις αυτές θεωρούν ότι η προπαγάνδα αυτού του είδους εκφοβίζει τις μειονοτικές ομάδες. «Θέλουν να φοβάται ο κόσμος», λέει η Ριβς χαρακτηριστικά.

Παρότι το υλικό που εξετάστηκε προέρχεται από 30 διαφορετικές οργανώσεις, η ADL αναφέρει ότι πάνω από το 90% προέρχεται από το Πατριωτικό Μέτωπο, την Ένωση Ευρωπαϊκής Κληρονομιάς του Νιού Τζέρσι ή την Εθνικιστική Κοινωνική Λέσχη.

Μάλιστα, σύμφωνα με την ADL, για το 80% όλων των περιστατικών ευθύνεται το Πατριωτικό Μέτωπο, που εδρεύει στο Τέξας.

Το Μέτωπο, το οποίο συγκροτήθηκε το 2017, επιχείρησε τον περασμένο χρόνο να δώσει το στίγμα του αποφεύγοντας ωστόσο τη χρήση συμβόλων και λέξεων υπέρ της ανωτερότητας της λευκής φυλής και προτιμώντας φράσεις όπως «Πρώτα η Αμερική», «Στεκόμαστε Ενωμένοι» και «Δύο Κόμματα. Μια Τυραννία», σημείωσε η ADL.

Αντίθετα, η Ένωση Ευρωπαϊκής Κληρονομιάς του Νιού Τζέρσι, η οποία λειτουργεί σε 23 πολιτείες, χρησιμοποίησε στο υλικό που διένειμε ανοιχτά αντισημιτική και αντιαφροαμερικανική ρητορική.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.