Είναι γνωστός ως ο «κανίβαλος του Αρχάγγελσκ», ο οποίος σκότωσε τρεις φίλους του και έφαγε κομμάτια τους. Το ανώτατο δικαστήριο της Ρωσίας επιβεβαίωσε σήμερα την ποινή ισόβιας κάθειρξης του 51χρονου Eduard Seleznev, μετά την χωρίς αποτέλεσμα έφεση που άσκησαν οι δικηγόροι του.

Ο Seleznev καταδικάστηκε για τον φόνο τριών φίλων του την περίοδο μεταξύ Μαρτίου 2016 και Μαρτίου 2017. Ο 51χρονος ομολόγησε ότι μαχαίρωσε τους φίλους του – ηλικίας 59, 43 και 34 –μέχρι θανάτου την ώρα που είχαν λιποθυμήσει από το ποτό και στη συνέχεια έβρασε τις σορούς τους και έφαγε κομμάτια τους, όπως μεταδίδει η Daily Mail.

Ο Seleznev έκοψε τα θύματα, τα οποία δεν έχουν κατονομαστεί, σε κομμάτια, κράτησε εκείνα που ήθελε να φάει σε πλαστικές σακούλες και πέταξε τα υπόλοιπα σε ένα ποτάμι.

Στη συνέχεια μετακόμισε στο διαμέρισμα που διατηρούσε ένα από τα θύματά του, λέγοντας στους γονείς του ότι ο γιος τους είχε πάει σε μια άλλη πόλη για δουλειά. Επανέλαβε την ίδια ιστορία στους αστυνομικούς που άρχισαν τις έρευνες για τον αγνοούμενο άντρα. Τα άλλα δύο θύματά του δεν είχαν οικογένεια και οπότε δεν τους αναζήτησε κανείς.

Στο δικαστήριο ειπώθηκε ακόμη ότι ο Seleznev μαγείρευε επίσης γάτες, σκύλους, πουλιά και άλλα μικρά ζώα που έβρισκε στους δρόμους.

Όταν οι σοροί των αντρών εντοπίστηκαν τελικά, η αστυνομία δυσκολεύτηκε να τους ταυτοποιήσει λόγω της κατάστασης προχωρημένης αποσύνθεσης στην οποία βρίσκονταν και του γεγονότος ότι είχαν κοπεί σε κομμάτια.

Ο Seleznev έχει κάνει ακόμη 13 χρόνια στη φυλακή για έναν άλλον διπλό φόνο, σύμφωνα με το δημοσίευμα.