Πυρά δέχεται η ελληνικής καταγωγής εκπρόσωπος Τύπου της κυβέρνησης Μπάιντεν, Τζεν Ψάκι, για ένα μήνυμά της στο Twitter τον περασμένο Αύγουστο, στο οποίο αναφέρεται στον Ρεπουμπλικανό γερουσιαστή Λίντσεϊ Γκράχαμ ως LadyG (ΚυρίαΓ).

Το tweet της Ψάκι αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης στις 5 Αυγούστου 2020 αλλά ήρθε στη δημοσιότητα αυτή την εβδομάδα, με τους χρήστες του Twitter να την κατηγορούν για ομοφοβία και να απαιτούν μια συγγνώμη.

Το μήνυμά της αναρτήθηκε προτού η πρώην υπηρεσιακή υπουργός Δικαιοσύνης των ΗΠΑ Σάλι Γέιτς καταθέσει στην επιτροπή Δικαστικών Θεμάτων της Γερουσίας, της οποίας προεδρεύει ο Γκράχαμ.

Την ίδια περίπου εποχή το hashtag #LadyG άρχισε να γίνεται trend στο Twitter μετά τις καταγγελίες του πρωταγωνιστή σε γκέι ταινίες ενηλίκων Sean Harding προχώρησε σε καταγγελίες στο διαδίκτυο για τον Γκράχαμ. Επικριτές του γερουσιαστή έχουν χρησιμοποιήσει στο παρελθόν τη φράση για τον Ρεπουμπλικάνο γερουσιαστή.

Ο ίδιος ο Γκράχαμ έχει αρνηθεί πολλές φορές ότι είναι ομοφυλόφιλος.

Η Ψάκι δεν έχει σχολιάσει τις αντιδράσεις για το tweet που ήρθε στην επιφάνεια τώρα. Ένας εκπρόσωπος του Γκράχαμ σχολίασε για όσα έγραφε τον Αύγουστο: «Πολύ απογοητευτικό κάποιος στη θέση της να ακολουθεί ένα τέτοιο στιλ πολιτικής. Λέει περισσότερα για την ίδια παρά για τον γερουσιαστή Γκράχαμ».

Στο Twitter πάλι, οι σχολιαστές ξεσπούν εναντίον της εκπροσώπου και ζητούν να διαγραφεί το μήνυμα και να ζητήσει συγγνώμη. Μέχρι αυτή την ώρα το tweet δεν έχει διαγραφεί.