Ένας θανατοποινίτης που γλίτωσε τη ζωή του από τη φονική ένεση πριν από μία δεκαετία πέθανε προσφάτως από επιπλοκές της Covid-19.

Ο 64χρονος Romell Broom πέθανε από τον κορονοϊό έντεκα χρόνια μετά την αποτυχημένη προσπάθεια της πολιτείας του Οχάιο να τον σκοτώσει με φονική ένεση.

Ο Broom είχε καταδικαστεί σε θάνατο για τον βιασμό και τον φόνο της 14χρονης Tryna Middleton, την οποία άρπαξε από δρόμο του Κλίβελαντ το 1984.

Η εκτέλεσή του ήταν να γίνει στις 15 Σεπτεμβρίου 2009, οι υπεύθυνοι της φυλακής δεν κατάφεραν ωστόσο να εφαρμόσουν τη θανατική ποινή, καθώς δεν μπορούσαν να βρουν καλή φλέβα.

Τον τρύπησαν τουλάχιστον 18 φορές, προκαλώντας ανείπωτο πόνο και κραυγές. Ήταν μόλις ο δεύτερος θανατοποινίτης των ΗΠΑ που κατάφερε να επιβιώσει από απόπειρα εκτέλεσης.

Επέστρεψε στην πτέρυγα των θανατοποινιτών και οι δικηγόροι του προσπαθούσαν για σειρά ετών να ματαιώσουν τη θανάτωσή του.

Είχε προγραμματιστεί ωστόσο νέα εκτέλεση για τον φετινό Ιούνιο, ο κυβερνήτης του Οχάιο τη ματαίωσε όμως μέσα στην πανδημία, ορίζοντας νέα ημερομηνία για τον Μάρτιο του 2022.