Συνεχίζουν να αναζητούν τα κίνητρα πίσω από τη βομβιστική ενέργεια που συγκλόνισε το Νάσβιλ ανήμερα των Χριστουγέννων, ομοσπονδιακοί, πολιτειακοί και τοπικοί αξιωματούχοι των υπηρεσιών επιβολής του νόμου, με τα στοιχεία να οδηγούν σε έναν 63χρονο ύποπτο σε αποστολή αυτοκτονίας.

Χθες, το FBI αναγνώρισε τον ύποπτο ως τον Άντονι Κ. Ουόρνερ, γνωστοποιώντας ότι εκείνος πέθανε στην έκρηξη, η οποία είχε ως αποτέλεσμα να καταστραφούν περισσότερες από 40 επιχειρήσεις στο Νάσβιλ, τη μεγαλύτερη πόλη του Τενεσί.

Το τροχόσπιτο του Ουόρνερ εξερράγη τα ξημερώματα της Παρασκευής, λεπτά αφότου η αστυνομία, που είχε σπεύσει στο σημείο έπειτα από αναφορές για πυροβολισμούς, το εντόπισε και άκουσε μουσική και ένα μαγνητοσκοπημένο μήνυμα που προερχόταν από το όχημα και προειδοποιούσε για βόμβα. Αστυνομικοί απομάκρυναν κατοίκους από την περιοχή, με τον Ουόρνερ να είναι ο μοναδικός άνθρωπος που είναι γνωστό πως πέθανε στην έκρηξη.

Ο δήμαρχος του Νάσβιλ Τζον Κούπερ δήλωσε πως τοπικοί παράγοντες έχουν την αίσθηση πως υπάρχει κάποια διασύνδεση μεταξύ της έκρηξης, η οποία σημειώθηκε κοντά σε ένα κτίριο της πολυεθνικής εταιρείας συμμετοχών AT&T Inc και του ίδιου του κτιρίου.

Ωστόσο, αξιωματούχοι επιμένουν ότι είναι πολύ νωρίς να εξακριβωθεί από την έρευνα το κίνητρο του δράστη.

Ο δημοτικός σύμβουλος Φρέντι Ο΄ Κόνελ επισήμανε πως οι αρχές διστάζουν να κάνουν εικασίες σχετικά με τα κίνητρα ή να θεωρήσουν την έκρηξη ως μια τρομοκρατική ενέργεια, διότι παραμένει ασαφές εάν ο Ουόρνερ έδρασε βάσει κάποιας ιδεολογίας.

«Θα χρειαστεί ενδεχομένως κάποιος χρόνος προτού πλησιάσουμε στο να απαντήσουμε αυτά τα ερωτήματα», είπε ο Ο΄ Κόνελ.

Από την έκρηξη τραυματίστηκαν τρεις άνθρωποι και επιχειρήσεις υπέστησαν ζημιές. Μιλώντας σήμερα στο Fox News, ο κυβερνήτης του Τενεσί Μπιλ Λι έκανε λόγο για «τεράστιες» ζημιές στο Νάσβιλ, επισημαίνοντας πως αναμένεται ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ να κάνει δεκτό το αίτημά του να κηρυχθεί η πόλη σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

TAGS