Οκτώ εργαζόμενοι σε στρατιωτικό νοσοκομείο του Άντεν σκοτώθηκαν σήμερα από έναν ένοπλο την ώρα που βρίσκονταν σε ένα όχημα του στρατού, έγινε γνωστό από μια στρατιωτική πηγή της Υεμένης, η οποία απέδωσε την επίθεση στην αλ Κάιντα.

Ένας ελεύθερος σκοπευτής πυροβόλησε με καλάσνικοφ εναντίον ενός μικρού λεωφορείου του στρατού «σκοτώνοντας οκτώ από τους επιβαίνοντες, μεταξύ αυτών δύο γυναίκες, και τραυματίζοντας ακόμη 12 ανθρώπους», πρόσθεσε η ίδια πηγή.

«Το λεωφορείο μετέφερε γιατρούς και νοσηλευτές του στρατιωτικού νοσοκομείου του Άντεν», επεσήμανε η πηγή αυτή προσθέτοντας ότι «δύο παιδιά τα οποία μόλις είχαν βγει κήπο του σπιτιού τους είναι μεταξύ των τραυματιών».

Η πηγή αυτή κατηγόρησε την αλ Κάιντα ότι βρίσκεται πίσω από την επίθεση, χωρίς να δώσει άλλες λεπτομέρειες.

Η επίθεση σημειώθηκε την ώρα που ο στρατός της Υεμένης συνεχίζει την επιχείρηση που ξεκίνησε στα τέλη Απριλίου εναντίον μαχητών της αλ Κάιντα σε μια προσπάθεια να τους εκδιώξει από τα προπύργιά τους στο νότιο τμήμα της χώρας.

Από την επιχείρηση αυτή έχουν χάσει τη ζωή τους 500 αντάρτες, ενώ 40 στρατιώτες έχουν σκοτωθεί και περίπου 100 ακόμη έχουν τραυματιστεί, σύμφωνα με τον απολογισμό που έδωσε στη δημοσιότητα στις 5 Ιουνίου ο στρατός.