Η κατάσταση της πανδημίας του κορονοϊού στη Γερμανία είναι πιο σοβαρή από ποτέ, προειδοποιεί το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ (RKI). «Με 12 έως 29 χιλιάδες νέα κρούσματα που αναφέρονται κάθε μέρα, ο αριθμός τους αυτόν το μήνα είναι σημαντικά υψηλότερος από τον Νοέμβριο», σημειώνεται χαρακτηριστικά από τον πρόεδρο του Ινστιτούτου, Λόταρ Βίλερ, σε συνέντευξη Τύπου σήμερα (15/12) στο Βερολίνο.

Και προστίθεται: «Επί του παρόντος, συνολικά 325.000 άτομα έχουν μολυνθεί στη Γερμανία από τον Sars-CoV-2, ενώ τους καλοκαιρινούς μήνες υπήρχαν μερικές (μόνο) χιλιάδες. Η ομάδα των ατόμων άνω των 80 ετών πλήττεται όλο και περισσότερο (από τον κορονοϊό), με ιδιαίτερα υψηλό κίνδυνο εμφάνισης σοβαρών και θανατηφόρων ασθενειών. Υπάρχει ο κίνδυνος να επιδεινωθεί η κατάσταση και να γίνει όλο και πιο δύσκολο να αντιμετωπιστεί η πανδημία και οι συνέπειές της».

«Υπάρχει αυτή τη στιγμή υψηλός αριθμός μολυσμένων ατόμων και επειδή τα σοβαρά περιστατικά και οι θάνατοι εμφανίζονται πάντα με κάποια καθυστέρηση, πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για την επιδείνωση της κατάστασης τα Χριστούγεννα», σημείωσε στη συνέχεια, σύμφωνα με το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

«Το γεγονός ότι πάρα πολλοί άνθρωποι έχουν μολυνθεί αυτή τη στιγμή είναι αποτέλεσμα της απροσεξίας ορισμένων ανθρώπων. Ο αριθμός των νέων λοιμώξεων πρέπει τώρα να μειωθεί σημαντικά. Πρέπει (επομένως) να περιοριστούν οι επαφές στο ελάχιστο. Προσωπικά δεν θα εξαντλήσω τις υπάρχουσες δυνατότητες (επαφών) τα Χριστούγεννα, αλλά θα τις μειώσω σκόπιμα κάτω από τον επιτρεπόμενο μέγιστο αριθμό», τόνισε ο Βίλερ.