Η αμερικανική ελίτ των Ρεπουμπλικανών στη Wall Street, καθώς και πολλοί σημαντικοί επιχειρηματίες στη χώρα φαίνεται να είναι έτοιμη να στηρίξουν τη Χίλαρι Κλίντον για Πρόεδρο, αν τελικά αποφασίσει να διεκδικήσει το χρίσμα των Δημοκρατικών.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του οικονομικού δικτύου, CNBC, Ρεπουμπλικανοί φέρονται έτοιμοι να στηρίξουν την πρώην υπουργό Εξωτερικών σε περίπτωση που το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα δεν κατέβει με τον πρώην κυβερνήτη της Φλόριντα, Τζεμπ Μπους, ή τον πρώην κυβερνήτη του Νιου Τζέρσεϊ, Κρις Κρίστι.

Οι λόγοι, σύμφωνα πάντα με το CNBC, είναι προφανείς, καθώς η εναλλακτική στον Κρίστι θα μπορούσε να είναι ένας λαϊκιστής πολιτικός όπως ο Γερουσιαστής ΡΡαντ Πωλ του Κεντάκι ή ο Τεντ κρουζ του Τέξας.

Και οι δύο, σε περίπτωση που διεκδικήσουν το χρίσμα, έχουν ήδη αρχίσει να επιτίθενται στη Wall Street.

Οι Ρεπουμπλικανοί της Wall Street είναι εξαγριωμένοι, λέει το CNBC, με τη ρητορική του Κρουζ και του Πωλ και θεωρούν ότι οι πολιτικές που επιθυμούν να επιβάλλουν, για παράδειγμα στις τράπεζες, θα πλήξει τα εταιρικά κέρδη.

Αν μη τι άλλο, η Χίλαρι Κλίντον εκπροσώπησε τη Wall Street και την υπόλοιπη Νέα Υόρκη στη Γερουσία για οκτώ χρόνια.

Η ίδια, όπως και ο σύζυγός της, έχουν στενούς δεσμούς με τη χρηματοοικονομική βιομηχανία και ανά τακτά χρονικά διάστημα συγκεντρώνουν δεκάδες εκατομμύρια δολάρια.

Η Χίλαρι θεωρείται άλλωστε ότι ανήκει στη δεξιά πτέρυγα των Δημοκρατών.