Την ανησυχία του στον Ρώσο πρέσβη στη Μεγάλη Βρετανία για την υπόθεση δηλητηρίασης του Αλεξέι Ναβάλνι εξέφρασε ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας, Ντομινίκ Ράαμπ.

«Σήμερα η Μεγάλη Βρετανία κάλεσε τον Ρώσο πρέσβη στο Ηνωμένο Βασίλειο για να του εκφράσει τη βαθιά του ανησυχία για τη δηλητηρίαση του Αλεξέι Ναβάλνι. Είναι εντελώς απαράδεκτο να έχει χρησιμοποιηθεί ένα απαγορευμένο χημικό όπλο και η Ρωσία θα πρέπει να διεξάγει μια πλήρη και διαφανή έρευνα», έγραψε ο Ράαμπ στο Twitter.

Ο Ράαμπ προσέθεσε ότι αισθάνθηκε ανακούφιση που άκουσε ότι ο Ναβάλνι βγήκε από το τεχνητό κώμα, στο οποίο τον είχαν θέσει οι γιατροί και εξέφρασε την ελπίδα ότι η κατάσταση του θα συνεχίσει να βελτιώνεται.

Σε χωριστή ανακοίνωση εκπρόσωπος του βρετανικού υπουργείου Εξωτερικών δήλωσε ότι «είναι ένα ζήτημα στο οποίο πρέπει να απαντήσει η Ρωσία. Το περιστατικό συνέβη σε ρωσικό έδαφος, εναντίον ενός Ρώσου πολίτη. Έχουν αναλάβει διεθνείς δεσμεύσεις τις οποίες πρέπει να τηρούν».

«Αυτό δεν είναι τίποτε άλλο παρά μια επίθεση εναντία στο διεθνές σύστημα που βασίζεται σε κανόνες και το οποίο εγγυάται την ασφάλεια της κοινωνίας μας», συμπλήρωσε ο ίδιος, όπως μεταφέρει το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Η ρωσική πρεσβεία στη Μεγάλη Βρετανία επιβεβαίωσε ότι ο Ρώσος πρέσβης εκλήθη, ωστόσο μέχρι στιγμής δεν έγιναν γνωστές άλλες λεπτομέρειες για την συνομιλία που έγινε στο υπουργείο Εξωτερικών.