Μπορεί ο Ντόναλντ Τραμπ να προσπαθεί να διώξει το TikTok από τις ΗΠΑ, όμως η εταιρεία δεν φαίνεται να πτοείται.

«Πιστεύουμε πως έχουμε πολλαπλά μονοπάτια για να προχωρήσουμε μπροστά και να διασφαλίσουμε πως θα συνεχίσουμε να προσφέρουμε αυτή την εκπληκτική εμπειρία εφαρμογής σε εκατομμύρια Αμερικανών που βασίζονται σε αυτό καθημερινά.

Ξεκαθαρίσαμε πως διαφωνούμε εντόνως με τα συμπεράσματα της Επιτροπής Ξένων Επενδύσεων (CFIUS) και είμαστε σίγουρα απογοητευμένοι με το αποτέλεσμα που είδαμε εκεί. Ακόμα δε μας έχουν παρουσιάσει στοιχεία για να υποστηρίξουν τους ισχυρισμούς τους και τις υποθέσεις τους», ανέφερε στο Bloomberg η Γενική Διευθυντής του TikTok σε ΗΠΑ, Καναδά, Νέα Ζηλανδία και Αυστραλία, Vanessa Pappas.

Οι ενδιαφερόμενοι για εξαγορά του TikTok αυτή τη στιγμή είναι η Microsoft, το Twitter και η Oracle. Η Pappas αρνήθηκε να σχολιάσει οποιεσδήποτε διαπραγματεύσεις γίνονται, αλλά είπε πως προσπαθεί να παρέχει στο προσωπικό πολλαπλά forums για να εκφράσουν τους φόβους και τις ανησυχίες τους ανοιχτά, ενώ φιλοξενεί εβδομαδιαίες συνεδρίες όπου απαντά στις ερωτήσεις 1.500 εργαζομένων του TikTok στις ΗΠΑ ανώνυμα. Τόνισε πως έως τώρα η εταιρία δεν έχει δει αποχωρήσεις στελεχών και έφερε το παράδειγμα της Ινδίας που ενώ το TikTok έχει απαγορευτεί στη χώρα, η ByteDance συνεχίζει να πληρώνει τους εργαζόμενους.

«Βρισκόμαστε σε εξαιρετικά ταραχώδεις καιρούς. Οπότε το μήνυμά μας είναι απλά να επικεντρωθούμε στα πράγματα που μπορούμε να ελέγξουμε. Με τους μισθούς, η δέσμευσή μας παραμένει ακλόνητη. Δεν έχουμε παραιτηθεί από τη δέσμευσή μας ούτε στους χρήστες, ούτε στους υπαλλήλους μας πως πιστεύουμε ότι είμαστε εδώ με μακροπρόθεσμους στόχους», κατέληξε η Pappas.