Σε φυλάκιση έξι μηνών καταδικάστηκε την Τετάρτη (19/8) ένας 41χρονος επειδή απείλησε μια γυναίκα ελεγκτή, η οποία του έκοψε κλήση, διότι δεν φορούσε μάσκα σε ένα τραμ στη Νανσί, στην ανατολική Γαλλία.

Ο κατηγορούμενος, ηλικίας 41 ετών, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων επικαλούμενο το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων έλαβε την κλήση τη Δευτέρα, κατά τη διάρκεια ελέγχου.

«Καταφέρθηκε εναντίον μιας ελέγκτριας προσβάλλοντάς την, διατυπώνοντας θανατικές απειλές. Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας ελέγχου, ο άνδρας εξέφραζε έντονα τη δυσφορία του για τη χρήση της μάσκας…», περιέγραψε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο εισαγγελέας της Νανσί Φρανσουά Περέν, επιβεβαιώνοντας πληροφορίες του Τύπου.

«Ο κατηγορούμενος κλήθηκε να κατέβει από τον συρμό, κάτι που έκανε. Πήρε κατόπιν ένα μπουκάλι μπίρας προσποιούμενος ότι θα το πετάξει εναντίον της», εξήγησε ο Περέν, υπογραμμίζοντας πως η «κίνηση αυτή θεωρήθηκε βία με τη χρήση όπλου».

Ο 41χρονος, που βρισκόταν υπό την επήρεια αλκοόλ, είναι γνωστός στη δικαιοσύνη με οκτώ καταδίκες στο μητρώο του, σύμφωνα με την εισαγγελία.