Μαχητικά αεροσκάφη, που πιστεύεται ότι ήταν ρωσικά, βομβάρδισαν πολλές πόλεις στη βορειοδυτική Συρία, σε μια περιοχή που ελέγχεται από τους αντάρτες, σε μια νέα αναζωπύρωση της βίας μετά τη ρωσοτουρκική συμφωνία με την οποία σταμάτησαν οι συγκρούσεις, πριν από περίπου έξι μήνες.

Τα αεροσκάφη, που πετούσαν σε μεγάλο υψόμετρο, έριξαν βόμβες στις περιοχές Χαρμπανούς και Σεΐχ Μπαχρ Ναχρ, όπου, σε αυτοσχέδιους καταυλισμούς, στεγάζονται δεκάδες χιλιάδες εκτοπισμένες οικογένειες. Σύμφωνα με μαρτυρίες, τα αεροσκάφη ήταν ρωσικά Sukhoi.

«Έγιναν πάνω από 20 επιδρομές, τις οποίες παρακολουθήσαμε, από ρωσικά μαχητικά που σταθμεύουν στην αεροπορική βάση Χμεϊμίμ», είπε ο Αμπντουλάχ Σαουάν, ένας εθελοντής που παρακολουθεί τα αεροπλάνα και το δίκτυο του καλύπτει τη βάση αυτή, η οποία βρίσκεται στην επαρχία της Λαττάκειας.

Αυτόν τον μήνα, τα ρωσικά μαχητικά βομβάρδισαν ορεινές περιοχές στη Λαττάκεια, όπου έχουν καταφύγει αντάρτες μαχητές καθώς και έναν καταυλισμό εκτοπισμένων κοντά στην πόλη Μπίνις, στο Ιντλίμπ, όπου σκοτώθηκαν τουλάχιστον τρεις άμαχοι.

Οι αντάρτες υποστηρίζουν ότι ο συριακός στρατός και οι σύμμαχοί του συγκεντρώνουν και πάλι δυνάμεις στις γραμμές του μετώπου.

Προς το παρόν δεν υπάρχει καμία αντίδραση από τη Μόσχα ή τη Δαμασκό, οι οποίες με τη σειρά τους κατηγορούν τους αντάρτες ότι παραβιάζουν τη συμφωνία και διαψεύδουν ότι εξαπολύουν επιθέσεις εναντίον αμάχων. Την περασμένη εβδομάδα η Ρωσία ανακοίνωσε ότι σταμάτησαν οι κοινές περιπολίες στο Ιντλίμπ, κατά μήκος του αυτοκινητοδρόμου Μ4 που συνδέει την ανατολική με τη δυτική Συρία, επειδή εντάθηκαν οι επιθέσεις από τους αντάρτες στην περιοχή αυτήν.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook, Twitter και Viber
Μοιράσου το άρθρο