Ανεπιφύλακτα υπέρ της υποψηφιότητας του Τζο Μπάιντεν για την αμερικανική προεδρία τάχθηκε ο γερουσιαστής Μπέρνι Σάντερς, κατηγορώντας τον Ρεπουμπλικάνο πρόεδρο για αυταρχική παρέκκλιση: ο Ντόναλντ Τραμπ «μας οδηγεί στον δρόμο προς μια αυταρχική μορφή διακυβέρνησης», προειδοποίησε.

Ο Σάντερς, εκ των ηγετικών μορφών της αριστερής πτέρυγας των Δημοκρατικών, όπως σημειώνει το ΑΜΠΕ, απευθύνθηκε ξεκάθαρα στους υποστηρικτές του, τονίζοντας ότι πολλά από τα ζητήματα της δικής τους ατζέντας πλέον μεταφέρθηκαν στο επίκεντρο του δημόσιου διαλόγου — όπως, για παράδειγμα, η μεταρρύθμιση του συστήματος ασφάλισης και υγείας των ΗΠΑ.

Αλλά το στοιχείο αυτό, που δημιουργεί την πιθανότητα να σημειωθεί πρόοδος, δεν θα έχει καμία σημασία εάν «επανεκλεγεί ο Ντόναλντ Τραμπ», πρόσθεσε.

Ο Σάντερς ήταν ο τελευταίος αντίπαλος του Μπάιντεν που απέμενε στην κούρσα για το χρίσμα των Δημοκρατικών, προτού αποφασίσει να αναστείλει την εκστρατεία του. Ορισμένοι από τους πιο προοδευτικούς υποστηρικτές του αντιμετωπίζουν πολύ επιφυλακτικά τον κεντρώο Μπάιντεν.

Στην προσπάθειά του να τους μεταπείσει, ο γερουσιαστής του Βερμόντ τόνισε ότι στις εκλογές της 3ης Νοεμβρίου διακυβεύεται η επιβίωση της αμερικανικής δημοκρατίας και της αμερικανικής οικονομίας.

«Ο πρόεδρος (Τραμπ) δεν αποτελεί απλά απειλή για τη δημοκρατία αυτή», είπε. «Απορρίπτοντας την επιστήμη, βάζει τις ζωές και την υγεία όλων μας σε κίνδυνο», στηλίτευσε ο Σάντερς, καταδικάζοντας τον τρόπο που ο Λευκός Οίκος αντιμετώπισε την πανδημία του κορονοϊού. Λέγεται πως «ο Νέρωνας έπαιζε άρπα ενώ καιγόταν η Ρώμη», πάντως σίγουρα «ο Τραμπ παίζει γκολφ», πρόσθεσε ο γερουσιαστής.