Μικρή ομάδα διαδηλωτών απέκλεισε σήμερα την κυκλοφορία των οχημάτων στο κέντρο του Σαράγεβο, εκφράζοντας τη δυσαρέσκειά τους για την οικονομική και κοινωνική κατάσταση στη χώρα.

Όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ, οι διαδηλώσεις, που διοργανώνονται στην πρωτεύουσα της Βοσνίας καθημερινά από τις 6 Φεβρουαρίου, προσελκύουν την προσοχή ολοένα και μικρότερου αριθμού πολιτών, αλλά οι πιο επίμονοι συνεχίζουν να συγκεντρώνονται προκαλώντας κυκλοφοριακό χάος στη διασταύρωση κοντά στο κτίριο της προεδρίας της Βοσνίας- Ερζεγοβίνης, αποκλείοντας την κυκλοφορία για κάποιες ώρες.

Κεντρικό αίτημα των διαδηλωτών είναι η παραίτηση της κυβέρνησης της Κροατο-Μουσουλμανικής Ομοσπονδίας της Βοσνίας.

Η άτυπη ομάδα πολιτών Συνέλευση πολιτών του Σαράγεβο που συγκροτήθηκε πριν από δέκα μέρα, έλαβε σήμερα θετική απάντηση από την ηγεσία της τοπικής Βουλής του καντονιού του Σαράγεβο όσον αφορά τα τέσσερα αιτήματά της.

«Γίνεται αποδεκτό το αίτημα της Συνέλευσης πολιτών για τη συγκρότηση κυβέρνησης τεχνοκρατών, σύμφωνα με το Σύνταγμα και τις θετικές νομικές διατάξεις» επεσήμανε η πρόεδρος της τοπικής Βουλής Μίριανα Μάλιτς, καλώντας τα κόμματα που εκπροσωπούνται στο σώμα σε διάστημα επτά ημερών να καταθέσουν ονόματα υποψηφίων πρωθυπουργών.

Αποδεκτά έγιναν τα αιτήματα για μείωση των μισθών των αξιωματούχων σε επίπεδο καντονιού και η κατάργηση του δικαιώματος πρόσθετων επιδομάτων καθώς και η συγκρότηση επιτροπής που θα εξετάσει τις συνθήκες, υπό τις οποίες ξέσπασαν τα επεισόδια στις 7 Φεβρουαρίου και παραδόθηκε στις φλόγες η έδρα της τοπικής κυβέρνησης.