Μπιλ Γκέιτς: Η «κούκλα βουντού» των συνωμοσιολόγων στο Ίντερνετ

Ο άνθρωπος στον οποίο «χρεώνουν» τον κορονοϊοό, τους κοριούς και τα τσιπάκια σε ανθρώπους αλλά και την ερήμωση της Γης


ΚΟΣΜΟΣ
17:51
22/05/2020
Μπιλ Γκέιτς: Η «κούκλα βουντού» των συνωμοσιολόγων στο Ίντερνετ
21
loading

Ο Μπιλ Γκέιτς «δημιούργησε την Covid-19», θέλει «να ερημώσει την Γη», «να εμφυτεύσει ηλεκτρονικούς κοριούς στον πληθυσμό». Fake news και ψευδείς ισχυρισμοί αναπαράγονται εκατομμύρια φορές και γεμίζουν το Ίντερνετ.

Ο διάσημος αμερικανός δισεκατομμυριούχος έχει γίνει ο αγαπημένος στόχος των συνωμοσιολόγων, οι δημοσιεύσεις των οποίων αποκτούν αυξημένη δημοσιότητα χάρη στην πανδημία και διαδίδονται στο Ίντερνετ με διάφορες εκδοχές.

Ο συνιδρυτής της Microsoft που έγινε φιλάνθρωπος είναι «ένα είδος κούκλας βουντού πάνω στην οποία οι παντός είδους συνωμοσιολόγοι καρφώνουν» - εν είδει βελονών - «τις διάφορες θεωρίες τους», εξηγεί στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Ρόρι Σμιθ, διευθυντής έρευνας στην First Draft, δίκτυο μέσων ενημέρωσης που εκπονεί προγράμματα κατά της παραπληροφόρησης.

Είναι σαν ένα «σκιάχτρο», συμφωνεί η Γουίτνεϊ Φίλιπς του αμερικανικού πανεπιστημίου Σίρακιουζ, αναφερόμενη στον αμερικανό δισεκατομμυριούχο, ο οποίος διεξάγει εδώ και 20 χρόνια μέσω του Ιδρύματος Γκέιτς εκστρατείες εμβολιασμού και μάχης κατά των επιδημιών.

Όπως μετέδωσε το ΑΠΕ, ενα βίντεο στα αγγλικά που τον κατηγορεί, μεταξύ άλλων, ότι θέλει «να εξαλείψει το 15% του πληθυσμού» μέσω των εμβολίων και να εμφυτεύσει ηλεκτρονικούς κοριούς στους ανθρώπους, έχει συγκεντρώσει σχεδόν δύο εκατομμύρια θεάσεις στο YouTube μέσα σε λιγότερο από δύο μήνες.

Οι ισχυρισμοί αυτοί πολλαπλασιάσθηκαν μεταξύ Ιανουαρίου και Απριλίου, επισημαίνει ο Ρόρι Σμιθ σε σημείο που, σύμφωνα με τους New York Times, η παραπληροφόρηση στα αγγλικά με στόχο τον Μπιλ Γκέιτς διαδίδεται πλέον ταχύτερα απ' όλες τις ψευδείς πληροφορίες σχετικά με την Covid-19.

«Κερδοσκόπος»

Αυτές τις ψευδείς πληροφορίες τις συναντά κανείς σ' όλο τον κόσμο και σε πολλές γλώσσες στo Facebook, το Twitter, το Instagram, το WhatsApp ή στις ιστοσελίδες συζήτησης 4chan, Reddit κά.

Το Γαλλικό Πρακτορείο έχει ήδη αποδομήσει τουλάχιστον 12 αναρτήσεις μέσων που έτυχαν ευρύτατης αναμετάδοσης στα αγγλικά, τα γαλλικά, τα ισπανικά, τα πολωνικά ή τα τσέχικα.

Με αναρτήσεις που περιέχουν παραθέσεις δηλώσεων και βίντεο που έχουν διαστρεβλωθεί και αναφέρονται εκτός κειμένου, φωτομοντάζ και ψευδείς περιλήψεις, τα μέσα αυτά τον κατηγορούν ότι θέλει να δώσει ένα δηλητηριασμένο εμβόλιο στους Αφρικανούς, ότι έχει προκαλέσει παράλυση σε εκατοντάδες χιλιάδες παιδιά, ότι ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας του ανήκει, ότι χρησιμοποιεί τον εγκέφαλό μας για να δημιουργήσει κρυπτονομίσματα ή ακόμη ότι είναι... σατανιστής.

Μολονότι πολλοί από τους ισχυρισμούς αυτούς κυκλοφορούσαν ήδη πριν από την πανδημία του νέου κορονοϊού, οι κατηγορίες με στόχο τον Μπιλ Γκέιτς έχουν ένα κοινό σημείο: τον μέμφονται ότι θέλει να αντλήσει κέρδος από την πανδημία, όπως ο «μαυραγορίτης» στον πόλεμο: είτε να καθυποτάξει τον κόσμο είτε να πλουτίσει πουλώντας εμβόλια.

«Αυτές οι θεωρίες (...) μπορούν να μειώσουν την εμπιστοσύνη των ανθρώπων στους οργανισμούς υγείας και να μειώσουν τα ποσοσοστά εμβολιασμού και αυτό είναι ανησυχητικό», συνεχίζει ο Σμιθ.

«Κάθε θεωρία συνωμοσίας οφείλει να ξεσκεπάζει τον ύστατο ενορχηστρωτή της», εξηγεί η ερευνήτρια Κίνγκα Πόλιντσουκ-Αλένιους σ' ένα μπλογκ του Πανεπιστημίου του Ελσίνκι.

«Επειδή επέκρινε την κυβέρνηση Τραμπ, επειδή είναι ένας μεγιστάνας της τεχνολογίας που έγινε φιλάνθρωπος, ένας ένθερμος υπσοτηρικτής και χρηματοδότης του εμβολιασμού, ο συνιδρυτής της Microsoft είναι ο τέλειος αποδιοπομπαίος τράγος μιας κρίσης, που αποτελεί διασταύρωση της τεχνολογίας και της ιατρικής επιστήμης», συνοψίζει.

«Σταρ»

Ακριβέστερα ο Γκέιτς «δεν έγινε τώρα ο σταρ των συνωμοσιών, είναι ήδη από καιρό», διευκρινίζει στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Σιλβέν Ντελουβέ, ερευνητής στην κοινωνική ψυχολογία στο Πανεπιστήμιο της Ρεν.

Ο Μπιλ Γκέιτς είχε ήδη κατηγορηθεί πως βρισκόταν πίσω από την επιδημία του ιού Ζίκα ή ότι είναι... ερπετό, υπενθυμίζει αυτός ο ειδικός στις θεωρίες συνωμοσίας.

Εξαιτίας όμως της σημερινής πρωτοφανούς υγειονομικής κρίσης, ο συνιδρυτής της Microsoft σπάει τα κοντέρ.

«Το γεγονός δεν προκαλεί έκπληξη, δεδομένου ότι ενσαρκώνει από πολλές απόψεις τη δημόσια υγεία με τα προγράμματα που έχει αναπτύξει σε όλον τον κόσμο», λέει ακόμη ο Ρόρι Σμιθ.

Καθώς συμμετέχει σε πολυάριθμα ανθρωπιστικά προγράμματα --ιδιαίτερα στην Αφρική, όπου οι ψευδείς πληροφορίες για τον Μπιλ Γκέιτς είναι ιδιαίτερα πολλές--, είναι χρηματοδότης ιδιωτικών επιχειρήσεων και δεύτερος μεγαλύτερος χρηματοδότης του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, το Ίδρυμα Γκέιτς χρησιμεύει ως θερμοκήπιο πολλών από τις φήμες που έχουν στόχο τον δισεκατομμυρούχο.

Επίσης αποτελεί εδώ και καιρό στόχο της εχθρότητας των πολέμιων των εμβολίων, που είναι ήδη πολύ δραστήριοι στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης και αυξάνονται σε περιόδους επιδημίας.

Ανάμεσα στις θεωρίες που είναι πολύ της μόδας περιλαμβάνεται η «πληροφορία» πως αυτός είναι που δημιούργησε τον ιό. Η «απόδειξη»; Κατέχει το «δίπλωμα ευρεσιτεχνίας» για τον ιό και είχε «προβλέψει την επιδημία» σε ένα συνέδριο το 2015.

Ποιά είναι η πραγματικότητα; Ένα ερευνητικό ινστιτούτο, το οποίο είχε λάβει κεφάλαια από το Ίδρυμα Γκέιτς, είχε καταθέσει αίτηση ευρεσιτεχνίας για έναν ζωικό κορονοϊό.

Και, όπως είχε κάνει και ένα μέρος της επιστημονικής κοινότητας, ο Μπιλ Γκέιτς είχε ήδη εκφράσει τα τελευταία χρόνια την ανησυχία του για την πιθανότητα μιας πανδημίας.

Πέραν των πολιτικών διαχωρισμών

Αυτούς τους ψευδείς ισχυρισμούς, οι οποίοι υπερβαίνουν τους πολιτικούς διαχωρισμούς, συμμερίζονται επίσης γνωστές προσωπικότητες, όπως η γαλλίδα ηθοποιός Ζουλιέτ Μπινός.

Ο Μπιλ Γκέιτς, επικριτής του Ντόναλντ Τραμπ, δέχθηκε τα πυρά της ηγερίας των υπερσυντηρητικών Λόρα Ίνγκραχαμ, η οποία τον κατηγόρησε ότι με τα εμβόλια θέλει «να παρακολουθεί» τους ανθρώπους.

Απόδειξη της δημοτικότητας αυτών των θεωριών είναι το γεγονός ότι τις ξαναβρίσκει κανείς στην άλλη πλευρά της πολιτικής σκακιέρας, στον Ρόμπερτ Κένεντι Τζούνιορ, ανιψιό του δημοκρατικού πρώην προέδρου, ο οποίος τάσσεται κατά του Τραμπ και κατά των εμβολίων.

Σχηματικά, ο πλούτος του και το γεγονός ότι είναι μια φυσιογνωμία των γιγάντων της τεχνολογίας τον καθιστά «υποχρεωτικά ύποπτο» για την άκρα αριστερά, ενώ ταυτόχρονα το γεγονός ότι είναι παράλληλα μια διεθνής προσωπικότητα με επιρροή τον καθιστά ενσάρκωση του «κοσμοπολιτισμού», τον οποίο μισεί η άκρα δεξιά, εξηγεί ο Σιλβέν Ντελουβέ.

Εντούτοις η αποδόμηση των ψευδών πληροφοριών «δεν σημαίνει πως είναι όλοι καλοί», λέει επίσης υπενθυμίζοντας πως μπορεί να υπάρχουν τεκμηριωμένα και θεμιτά ερωτηματικά, για παράδειγμα για τη χρήση προσωπικών δεδομένων από τους τεχνολογικούς ομίλους ή τις κυβερνήσεις.

Επιπλέον το Ίδρυμα έχει αποτελέσει στόχο επικρίσεων για έλλειψη διαφάνειας στη διαχείρισή του ή για τις επιλογές του για χρηματοδοτήσεις, για παράδειγμα από την έγκυρη επιστημονική επιθεώρηση The Lancet.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

21
σχόλια
 1. avatar Mad Max OR

  Το 2016, ο ΠΟΥ συνέστησε το εμβόλιο δάγκειου πυρετού Dengvaxia, το πρώτο εμβόλιο δάγκειου πυρετού, που έχει άδεια χρήσης για ενήλικες και παιδιά ηλικίας 9 ετών και άνω, να εξεταστεί για χρήση σε ιδιαίτερα ενδημικές περιοχές όπου τουλάχιστον το 70% των παιδιών 9 ετών είχαν προηγουμένως μολυνθεί με δάγκειο πυρετό.
  Οι Φιλιππίνες ήταν η πρώτη χώρα που εισήγαγε το Dengvaxia σε μεγάλη κλίμακα σε επιλεγμένες ιδιαίτερα ενδημικές περιοχές, με στόχο περίπου 1 εκατομμύριο παιδιά ηλικίας 9-10 ετών. Τον Νοέμβριο του 2017, αναφέρθηκε υπερβολικός κίνδυνος νοσηλείας για δάγκειο πυρετό και σοβαρού δάγκειου πυρετού σε εμβολιασμένους που δεν είχαν προηγηθεί λοίμωξη δάγκειου πυρετού κατά τη στιγμή του εμβολιασμού, βάσει αναδρομικών αναλύσεων δεδομένων από τις δοκιμές φάσης 3 του Dengvaxia. Μετά από μια νέα ανάλυση αυτών των δεδομένων, το συγκεκριμένο πρόγραμμα μαζικού εμβολιασμού διακόπηκε.
  Μέχρι τη στιγμή της διακοπής τουλάχιστον 830.000 παιδιά είχαν λάβει το εμβόλιο.
  Πηγή: Lancet
  Σήμερα οι υπεύθυνοι αντιμετωπίζουν ποινές φυλάκισης 48 ετών. Είναι όμως αργά. Το κακό έγινε.
  Συμπτωματικά, η First draft έχει αναλάβει την υπεράσπιση στα μέσα ενημέρωσης αυτής της υπόθεσης. Εντελώς συμπτωματικά πάλι, αυτοί οι τύποι έχουν αναλάβει να διασκεδάσουν τις εντυπώσεις και της υπόθεσης με τα εμβόλια του Bill Gates στο Πακιστάν. Πολλές συμπτώσεις και πολλή αντικειμενικότητα ρε παιδί μου!

 2. avatar Αναγνώστης.

  Αγαπητό Newsbeast,
  Ποιος είναι ο Ρόρι Σμιθ και ποια η First Draft;
  Διεκδικεί το αλάθητο η First Draft και πρέπει να ακούμε ότι λέει;
  Πόσο ανεξάρτητη είναι, όταν λαμβάνει χρηματοδότηση από εταιρείες φαντάσματα και ασχολείται με το ΑΙ μαζί με τη Microsoft;
  Δείτε τη γράφει στην επίσημη ιστοσελίδα της
  https://firstdraftnews.org/about/
  Μπορείς να εμπιστευθείς την αντικειμενικότητα μιας εταιρείας όταν στη δήλωση ανεξαρτησίας λέει πως δεν λαμβάνει χρηματοδότηση από τον ιδιωτικό τομέα και μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς και στην ίδια σελίδα αναφέρει εταιρείες, funds και ιδρύματα που έχει λάβει χρηματοδότηση;
  Κατά σύμπτωση, η First draft έχει αναλάβει πρότζεκτ υπεράσπισης και καθαγιασμού του Bill Gates για σκάνδαλα εμβολιασμών και στο παρελθόν (Φιλιππίνες, Πακιστάν).
  https://firstdraftnews.org/projects/
  Γιατί τέτοια πρεμούρα να τον υπερασπιστεί και αυτή τη φορά; Σύμπτωση κι αυτό;
  Καλό θα είναι αν θέλετε να λειτουργείτε ως αξιόπιστο μέσο ενημέρωσης να τσεκάρετε την εγκυρότητα των πηγών σας και όχι απλά να αναμεταδίδετε κατασκευμένες ειδήσεις που εξυπηρετούν συγκεκριμένα συμφέροντα.
  Αν δεν μπορείτε ή δεν θέλετε, καλό είναι να μας το πείτε για να ξέρουμε τι θα επιλέγουμε να διαβάσουμε.
  Φιλικά

 3. avatar Than Ashes

  Ευτυχώς επιστροφή στην κανονικότητα. Η ηλιθιότητα και το σύμπαν είναι άπειρα, και δεν είναι σίγουρος για το δεύτερο. Λένε ότι το είπε ο Αϊνστάιν.

 4. avatar Ουστ ρε

  Τσακιστε τον οπου τον βρειτε

 5. avatar Αντίθετος

  Συγχαρητήρια newsbeast... Δεν υπήρχε καλύτερος τρόπος για να καταλάβουμε που παίζεις... Μόνο, καλό θα ήταν, να προσέξεις λίγο τις μεταφράσεις...

 6. avatar sssssss

  Καινουργια καμπανια για τον περιουσιο,για να τον βγαλουν αθωο,η συναγωγη του σατανα ξερει πολλα κολπα.

 7. avatar ΘΕΜΑ

  Ποιών ανθρώπων ο λόγος έχει δύναμη ; ρωτήθηκε κάποτε ο Σωκράτης και απάντησε , ο λόγος έχει δύναμη αυτών που η πράξη τους ακολουθεί το λόγο !! . Ο Λόγος είναι η γέφυρα αναμεσα στις καρδιές των ανθρώπων Η Πράξη είναι το σημείο συνάντησης.

 8. avatar Να θυμάστε

  Πως θα φέρουν πολλούς ψεύτικους ψευδοπροφήτες και μικρούς αντίχριστους πριν φέρουν τον τελικό αντίχριστο. Τότε, θα λένε \"και τότε με τον ιό αδίκως φτιάχνατε θεωρίες συνομωσίας\". Ο Μπιλ Γκέιτς δεν μπορεί να είναι ούτε ο ψευδοπροφήτης ούτε ο αντίχριστος ούτε γίνεται να είμαστε στο τέλος των έσχατων διότι
  1) στα γεγονότα προηγείται κατά την Αποκάλυψη ο Γ\' Π.Π.
  2) μέχρι την εκλογή του αντιχρίστου δεν θα υπάρχουν εμφανή στοιχεία εναντίον του, ο Μπιλ Γκέιτς είναι υπερστοχοποιημένος
  3) ο λεξάριθμός του δεν δίνει τρία εξάρια παρά 698. Ο αριθμός του αντίχριστου θα δίνει τρια εξάρια στην ελληνική γλώσσα και θα είναι όπως λέει και η Αποκάλυψη αριθμός ανθρώπου
  4) ενώ το σφράγισμα στο χέρι φαίνεται να έχει κάνει την εμφάνισή του και να υπάρχει μια προοικονομία αυτού, το σφράγισμα στο μέτωπο ακόμα δεν έχει κάνει την εμφάνισή του
  5) ο αντίχριστος θα είναι βασιλειάς των Εβραίων. Προηγείται αναγκαστικά ο όλεθρος των μουσουλμάνων κατά τον Γ\' Π.Π. Χωρίς καταστροφή των μουσουλμάνων δεν υπάρχει αντίχριστος γιατί απαιτείται αυτός να ενθρονιστεί στο ναό του Σολομώντα. Εκεί τώρα βρίσκεται το τέμενος του Ομάρ, αν πάνε οι Εβραίοι να το ρίξουν οι μουσουλμάνοι θα τους χτυπήσουν. Για αυτό στον Γ Π.Π. θα αφανιστούν οι Τούρκοι και οι Ιρανοί, ώστε να κάνουν κανονικό εκτοπισμό οι Εβραίοι στην Παλαιστίνη και να γκρεμίσουν το τέμενος χωρίς ενόχληση.
  Ειναι και άλλα που δεν έχουν γίνει, αλλά αυτό δεν είναι δικαιολογία εφησυχασμού. Ελάτε κοντά στην εκκλησία, συντομεύει ο χρόνος.

  1. avatar Να σαι καλα

   Ωραιος

  2. avatar ΜΠΟΓΙΑΣ

   Βάλτε ρόκ μουσική,wi-fi,και go-go girls..
   Οι εκκλησίες θα γεμίσουν με ΖΩΗ.

  3. avatar τσ τσ τσ

   τι λες ρε παιδί μου

 9. avatar Μετράνε τις δυνάμεις μας

  Για τα χειρότερα που σχεδιάζουν. Τόσο καιρό όλα τα σχόλια σε όλα τα site να ξέρεται πως οργώνονται από την τεχνητή νοημοσύνη για το ζύγισμα των αντιδράσεων του κόσμου. Να θυμάστε το εξής: όλοι αυτοί οι άνθρωποι τρέμουν το Χριστό και την εκκλησία. Στο μυαλό τους πολλοί τους έχουν για παντοδύναμους, ο πρώτος μεγαλύτερός τους φόβος είναι ο Χριστός μας. Ο δεύτερος είναι ο ελληνισμός, και αν σας έφτασαν σε σημείο αυτό να το πιστεύετε τελικά μάλλον κάναν σωστά τη δουλειά τους. Έχει και ο Θεός σχέδια όμως και δεν είναι βέβαιο πως θα ανταποδώσει μόνο στην άλλη ζωή.....

  1. avatar Ναι

   Δύο χιλιάδες χρόνια τώρα περιμένουμε την σωτηρία, αλλά ο Πανάγαθος και Παντοδύναμος μας έχει γραμμένους στα παλιά του τα σανδάλια. Και όπως και εσύ αναγνωρίζεις, μέχρι στιγμής κερδίζει το κακό. Τα σχέδια που έχει στον νού του ο Θεός είμαι βέβαιος τα γνωρίζεις εσύ καλά, αλλά για να τα δείς να μπαίνουν σε εφαρμογή θα πρέπει να πεθάνεις πρώτα. Ζημιά!

  2. avatar 1

   Ο Gates υπάρχει,ο χριστός είναι φανταστικό πρόσωπο.

 10. avatar Επίσημα έγγραφα και όχι παραφιλολογίες.

  Η πατέντα της microsoft με αριθμό κατοχύρωσης 060606 για εμφυτεύματα microchips

  https://patentscope.wipo.int/search/en/detail.jsf?docId=WO2020060606

  Επίσης,

  https://id2020.org/

  Επίσημες πηγές. Φταίει δηλαδή ο κόσμος που φοβάται τα μελλούμενα; Ορίστε λοιπόν. Διαβάστε τι αναφέρουν και τα σχόλια δικά σας.

  1. avatar Βροχή τα dislikes.

   Επίσημα έγγραφα της Microsoft είναι. Πρόβατα που βάζετε αρνητικές, που είναι ο αντίλογος σας; Γελοίοι.

   1. avatar Στο μύθο του σπηλαίου

    δες πως αντιδρούσαν σε αυτούς που τους ξύπναγαν οι δούλοι

 11. avatar Άγαμοι θυται

  Τα σπουδαία μυαλά συζητούν ιδέες, τα μέτρια μυαλά συζητούν τα γεγονότα, τα αδύναμα μυαλά συζητούν για τους άλλους.
  - ΣΩΚΡΑΤΗΣ !!!

  1. avatar @ Άγαμο

   Σωστό και γνωστό.
   Ο Σωκράτης όμως είχε πει και άλλα ωραία:

   1. «Ο Άνυτος και ο Μέλητος (οι κατήγοροι του στο δικαστήριο), μπορούν να με σκοτώσουν, αλλά όχι να με βλάψουν»

   2. «Ένα γνωρίζω⋅ αυτό είναι πως δεν γνωρίζω τίποτα»
   3. «Εκείνος που θέλει να ταρακουνήσει τον κόσμο, ας ταρακουνήσει τον εαυτό του»

   Για την ταμπακέρα έχεις να πεις τίποτα;

   1. avatar Άγαμος

    Αυτά ισχύουν και για σένα η είναι μόνο για μένα;

    1. avatar Άγαμε

     Ισχύουν για όσους πιστεύουν πως η μονοδιάστατη πληροφόρηση, η φίμωση της αντίθετης άποψης και η καταστρατήγηση των ανθρωπίνων και συνταγματικών δικαιωμάτων είναι για το συμφέρον των πολλών.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει