Στιγμές τρόμου έζησε ένα νεαρό ζευγάρι κατά τη διάρκεια ενός σαφάρι στο Εθνικό Πάρκο Kruger στη Νότια Αφρική.

Η 30χρονη Sarah Brooks και ο αρραβωνιαστικός της αποφάσισαν να πλησιάσουν έναν τεράστιο ελέφαντα, τη στιγμή που έπινε νερό από μια λακκούβα. Εκείνος όμως δε χάρηκε ιδιαίτερα με την ενέργειά τους και… αποφάσισε να τους εκδικηθεί.

Όπως κατέγραψαν στα κινητά τους τηλέφωνα οι επιβάτες ενός άλλου αυτοκινήτου που βρισκόταν λίγο πιο μακριά, ο ελέφαντας φαίνεται να πλησιάζει το αυτοκίνητο και αμέσως μετά να… το αναποδογυρίζει με την προβοσκίδα του.

Η νεαρή γυναίκα από το Lincolnshire μεταφέρθηκε αεροπορικώς σε νοσοκομείο, όπου παρέμεινε αρκετές ημέρες για θεραπεία, γράφει η Daily Mail.

Οι υπεύθυνοι του πάρκου, όπως σημειώνει το δημοσίευμα, αργότερα πυροβόλησαν τον αρσενικό ελέφαντα, ο οποίος ήταν πολύ επιθετικός, καθώς τα επίπεδα τεστοστερόνης του ήταν ιδιαίτερα ανεβασμένα. Επίσης, υπέφερε από ένα τραύμα, κάτι που εκτιμάται ότι ενίσχυσε τον εκνευρισμό και την επιθετικότητά του.

Το περιστατικό συνέβη στις 30 Δεκεμβρίου και σχολιάζοντας το γεγονός ο εκπρόσωπος του Πάρκου, William Mabasa, ανέφερε στη βρετανική εφημερίδα: «Ο ελέφαντας σταμάτησε ξαφνικά, γύρισε και πήγε προς το μέρος του αυτοκινήτου, το οποίο ήταν σταματημένο. Επιτέθηκε στο όχημα και το αναποδογύρισε, βγάζοντάς το από το δρόμο και ρίχνοντάς το στους θάμνους».

Η συγκεκριμένη επίθεση πιστεύεται ότι ήταν η τρίτη στη σειρά που σημειώθηκε στο εθνικό πάρκο την περασμένη χρονιά.

Ο εκπρόσωπος του πάρκου συστήνει στους επισκέπτες του να τηρούν αποστάσεις ασφαλείας από τα άγρια ζώα.