Την επόμενη ακαδημαϊκή χρονιά οι φοιτητές του πανεπιστημίου Κέμπριτζ στη Βρετανία θα κάνουν τα μαθήματά τους μέσω διαδικτύου εξαιτίας της επιδημίας του κορονοϊού. Το Κέμπριτζ είναι το πρώτο πανεπιστημιακό ίδρυμα παγκοσμίως που λαμβάνει αυτή την απόφαση.

Το πανεπιστήμιο, που έκλεισε τον Μάρτιο όταν η βρετανική κυβέρνηση επέβαλε lockdown με στόχο τον περιορισμό της COVID-19.

εξήγησε ότι όλα τα μαθήματα θα γίνονται μέσω διαδικτύου ως το καλοκαίρι του 2021, αν και άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο κάποια να γίνουν με φυσική παρουσία, εφόσον πρόκειται για μικρές ομάδες φοιτητών.

«Με δεδομένο ότι είναι πιθανό τα μέτρα κοινωνικής απόστασης να εξακολουθήσουν να εφαρμόζονται, το πανεπιστήμιο αποφάσισε ότι δεν θα γίνουν διαλέξεις με φυσική παρουσία φοιτητών το επόμενο ακαδημαϊκό έτος» ανέφερε σε ανακοίνωσή του σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, που επικαλείται το Reuters.

Πρόσθεσε όμως ότι η απόφαση ενδέχεται να αναθεωρηθεί βάσει των επίσημων οδηγιών για την αντιμετώπιση του ιού.

«Πρέπει να είμαστε ρεαλιστές (…) αναφορικά με τις παγκόσμιες προκλήσεις που θέτει η πανδημία. Η ακαδημαϊκή ζωή εδώ, όπως και παντού, θα πρέπει να προσαρμοστεί», επεσήμανε ο αντιπρύτανης του Κέμπριτζ Στίβεν Τουπ.

Εκπρόσωπος των βρετανικών πανεπιστημίων εξήγησε ότι μέχρι στιγμής μόνο το Κέμπριτζ έχει ανακοινώσει την πρόθεσή του για διαδικτυακές διαλέξεις όλη την επόμενη ακαδημαϊκή χρονιά.

Το πανεπιστήμιο της πολιτείας της Καλιφόρνιας ήταν το πρώτο στις ΗΠΑ που αποφάσισε την προηγούμενη εβδομάδα τη μεταφορά όλων των διαλέξεων του χειμερινού εξαμήνου στο ίντερνετ.

Ο υπουργός Πανεπιστημίων της Βρετανίας είχε επισημάνει νωρίτερα αυτό τον μήνα ότι τα πανεπιστήμια θα μπορούν να χρεώνουν το πλήρες ποσό των διδάκτρων 9.250 λίρες εφόσον τηρούν υψηλά πρότυπα εκπαίδευσης στα διαδικτυακά μαθήματα.