Οι λιβυκές αρχές άφησαν ελεύθερους τους δύο αμερικανούς μπασκετμπολίστες που συνελήφθησαν από τον στρατό στη Βεγγάζη, στην ανατολική Λιβύη, ανακοίνωσε σήμερα η ομάδα τους.

Οι αρχές είχαν ανακοινώσει ότι οι δύο άνδρες συνελήφθησαν στο πανεπιστήμιο της Βεγγάζης την Πέμπτη και οδηγήθηκαν στην έδρα του στρατού, χωρίς να δώσουν καμία άλλη πληροφορία για το θέμα.

Οι μπασκετμπολίστες έχουν συμβόλαιο με την ομάδα Αλ Χιλάλ. Ο πρόεδρός της, Σάλαχ αλ Φετούρι, είπε ότι αφέθηκαν ελεύθεροι. Σύμφωνα με αυτήν την πηγή, συνελήφθησαν τη νύχτα από στρατιώτες που περιπολούσαν στην πόλη και παραξενεύτηκαν με την παρουσία τους σε έναν χώρο του πανεπιστημίου στον οποίο δεν επιτρέπεται να μπαίνουν παρά μόνο οι φοιτητές.

«Αφέθηκαν ελεύθεροι αφού ελέγχθηκαν οι ταυτότητές τους», πρόσθεσε.

Ο ένας από τους δύο συλληφθέντες κατάγεται από το Καμερούν.

Ελάχιστοι ξένοι ζουν σήμερα στη Βεγγάζη, όπου οι δολοφονίες και οι εκρήξεις παγιδευμένων αυτοκινήτων αποτελούν συχνό φαινόμενο. Οι συνθήκες ασφαλείας επιδεινώθηκαν τους τελευταίους μήνες στη Λιβύη καθώς η κυβέρνηση προσπαθεί να περιορίσει τους μαχητές και τις φυλές που βοήθησαν στην ανατροπή του Μουάμαρ Καντάφι, το 2011, αλλά κατόπιν δεν κατέθεσαν τα όπλα τους.

Οι περισσότερες χώρες έχουν κλείσει τα προξενεία που διατηρούσαν στη Βεγγάζη μετά την επίθεση ισλαμιστών στο αμερικανικό προξενείο, τον Σεπτέμβριο του 2012, στην οποία σκοτώθηκαν ο πρεσβευτής των ΗΠΑ και άλλοι τρεις Αμερικανοί πολίτες.