Ο φόβος να μην δει ποτέ τον αγέννητο τότε γιο του έδινε στο Βρετανό πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον τη δύναμη να παλέψει με τον κορονοϊό.

Όπως λέει σε αποκλειστική συνέντευξή του στην εφημερίδα Sun, ο φόβος αυτός γέννησε την αποφασιστικότητά του να διώξει κάθε αρνητική σκέψη ακόμα και στις πιο σκοτεινές στιγμές του, όταν νοσηλευόταν στην Εντατική. 

«Απλώς αρνούμουν να αφήσω τον εαυτό μου να κάνει τέτοιες σκέψεις» τόνισε.

Ο Τζόνσον είπε πως όσο νοσηλευόταν στο νοσοκομείο St Thomas’ επικεντρωνόταν μόνο σε θετικές σκέψεις για την έγκυο τότε σύντροφό του Κάρι Σίμοντς και την επικείμενη γέννηση του παιδιού του αλλά και για το να δει ξανά τα άλλα του παιδιά και την υπόλοιπη οικογένειά του.

Σε ερώτηση εάν φοβήθηκε ποτέ πως μπορεί να μην ζούσε ώστε να δει τον νεογέννητο γιο του Wilfred, απάντησε: «Ναι, φυσικά. Έχουμε πολλά να ζήσουμε, πολλά να κάνουμε, δεν θα σας το κρύψω, το σκεφτόμουν αυτό, ναι».

Λίγο μετά το εξιτήριό του, και τη νικηφόρα μάχη του με τον κορονοϊό, ο Βρετανός πρωθυπουργός επέστρεψε σε νοσοκομείο, αυτή τη φορά όμως για καλό, για να καλωσορίσει στον κόσμο τον γιο του Wilfred Lawrie Nicholas.

Το όνομα Nicholas του δόθηκε ως φόρος τιμής στους ειδικούς, τους γιατρούς Nicholas Price και Nicholas Hart, οι οποίοι έσωσαν τη ζωή του Μπόρις Τζόνσον ενώ νοσηλευόταν στη ΜΕΘ.

Ο Τζόνσον εξομολογήθηκε πως μόλις δύο ώρες αφότου βγήκε από την Εντατική σηκώθηκε στο κρεβάτι του μόνο με τα εσώρουχά του για «να χειροκροτήσει σαν τρελός» για το βρετανικό ΕΣΥ.

Όπως περιγράφει, είδε από το παράθυρο του νοσοκομείου τους αστυνομικούς βάρδιας που χειροκροτούσαν για τους γιατρούς και τους νοσηλευτές. «Ήταν Πέμπτη όταν βγήκα από τη ΜΕΘ, ήταν μαζί μου δύο νοσοκόμες. Φορούσα μόνο τα εσώρουχά μου, τίποτα άλλο. Σηκωθήκαμε και από το μεγάλο παράθυρο προς τον Τάμεση είδαμε αστυνομικούς και πυροσβέστες να χειροκροτούν. Ήταν φανταστικό. Και χειροκροτήσαμε σαν τρελοί για το Εθνικό Σύστημα Υγείας και τους εργαζόμενούς του».

«Τους χρωστάω τη ζωή μου» είπε χαρακτηριστικά.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός έχει ήδη δηλώσει πως οι γιατροί προετοιμάζονταν και για το κακό σενάριο για τον ίδιο, για το ενδεχόμενο να μην τα καταφέρει.