Ο περιφερειάρχης της Λομβαρδίας, Ατίλιο Φοντάνα, ζήτησε να ξαναρχίσουν οι παραγωγικές δραστηριότητες στην ευρύτερη περιοχή που διαχειρίζεται από τις 4 Μαΐου.

Η τελική απόφαση ανήκει στην κυβέρνηση της Ιταλίας και αναμένεται να πραγματοποιηθούν σειρά καθοριστικών συναντήσεων, ανάμεσα στην κεντρική κυβέρνηση και στις περιφέρειες, αρχίζοντας από την ερχόμενη εβδομάδα.

Ο Φοντάνα πρόσθεσε ότι κατά την βαθμιαία αυτή επιστροφή στην καθημερινότητα, οι δημόσιες υπηρεσίες και ιδιωτικές επιχειρήσεις θα μπορούσαν να λειτουργήσουν καθ΄όλη την εβδομάδα – και όχι με βάση το πενθήμερο- για να μην συμπέσουν τα ωράριά τους και να μην υπάρξει συνωστισμός στα δημόσια μέσα μεταφοράς.

Στο μεταξύ, συνεχίζονται οι εισαγγελικές έρευνες σχετικά με τον θάνατο πάνω από 300 ηλικιωμένων από κορονοϊό σε οίκους ευγηρίας της Λομβαρδίας. Η οικονομική αστυνομία κατάσχεσε σειρά αποδεικτικών στοιχείων από τον μεγαλύτερο οίκο ευγηρίας του Μιλάνου, το Pio Albergo Trivulzio.

Θα πρέπει να εξακριβωθεί για ποίο λόγο μεταφέρθηκαν ασθενείς με Covid-19 σε κτίρια οίκων ευγηρίας, και γιατί, όπως φαίνεται, συχνά δεν τηρήθηκαν οι προβλεπόμενες συνθήκες ασφαλείας, με αποτέλεσμα να μολυνθούν πολλοί ηλικιωμένοι.

Σύμφωνα με την ανταπόκριση του Αθηναϊκού – Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, περαιτέρω έρευνες και έφοδοι σε γηροκομεία πραγματοποιήθηκαν στις πόλεις Κόμο, Μόντζα και Βαρέζε, πάντα στην περιφέρεια της Λομβαρδίας. Οι εισαγγελείς θέλουν να καταλάβουν αν οι διευθύνσεις των οίκων ευγηρίας, ευθύνονται για εξ αμελείας ανθρωποκτονία και αν η περιφέρεια της Λομβαρδίας πραγματοποίησε ελέγχους, οι οποίοι θα μπορούσαν, ενδεχομένως, να σώσουν εκατοντάδες ζωές υπερηλίκων.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast.gr. Ακολουθήστε το Newsbeast.gr σε Instagram, Facebook και Twitter.