Πολλοί άνθρωποι παραπονιούνται ότι δεν τους βρίσκουν χρόνο μέσα στις 24 ώρες μιας ημέρας για να κάνουν όσα χρειάζεται ή θέλουν.

Από την άλλη υπάρχουν κι εκείνοι που δηλώνουν τέλεια συγχρονισμένοι και απολύτως οργανωμένοι, και σαν να μην έφτανε αυτό, αυτοί είναι συνήθως και οι πολύ… επιτυχημένοι!

Ποιο είναι το μυστικό τους;

Πώς καταφέρνουν και να προλαβαίνουν τα πάντα και… να τα κάνουν καλά, αν όχι τέλεια;

Δείτε παρακάτω μερικά μυστικά από επιτυχημένους επιχειρηματίες, αθλητές και άλλους επαγγελματίες, για το πώς λειτουργούν στην καθημερινότητά τους και πώς ισορροπούν ανάμεσα στη «δουλειά» και την «ζωή».

Εστιάστε σε ένα στόχο

Κάτι κοινό που διακρίνει την πλειοψηφία των επιτυχημένων επιχειρηματιών είναι η ικανότητά τους να εστιάζουν σε αυτό που είναι πιο σημαντικό.

«Επιλέξτε ένα πράγμα και κάντε αυτό και μόνο αυτό, καλύτερα από οποιοδήποτε άλλο». – Jason Goldberg, διευθύνων σύμβουλος του Fab.com

Αντισταθείτε στους περισπασμούς

Πλέον υπάρχουν πολλά «εργαλεία» που μπορούν να σας βοηθήσουν να αντισταθείτε στους περισπασμούς. Για παράδειγμα η εφαρμογή «Rescue Time», η οποία «μετρά» πώς ξοδεύετε το χρόνο σας μπροστά στην οθόνη του υπολογιστή σας. Με το «Get Concentrating» μπορείτε να εστιάσετε μόνο σε σημαντικά ζητήματα και καθήκοντα που έχετε, μπλοκάροντας προσωρινά την είσοδό σας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

«Επικεντρώνομαι στο να συγκεντρωθώ». – Martina Navratilova, αθλήτρια τένις

Θέστε αυστηρό χρονοδιάγραμμα στις συσκέψεις

Οι άνθρωποι γενικά δε χρειάζονται όσο χρόνο ζητάνε για να φέρουν εις πέρας κάτι, λέει ο διευθύνων σύμβουλος της Renault και Nissan, Carlos Ghosn. Ο ίδιος διαθέτει μιάμιση μόλις ώρα σε συσκέψεις, οι οποίες έχουν ένα μόνο αντικείμενο εργασίας. Το 50% του χρόνο διατίθεται για την παρουσίαση του ζητήματος και ο υπόλοιπος μισός χρόνος για συζήτηση επάνω σε αυτό.

Ακολουθήστε κάποιο «τελετουργικό» παραγωγικότητας

Αυτοματοποιήστε τη συμπεριφορά σας και τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζετε ορισμένα ζητήματα, έτσι ώστε να γίνεστε πιο παραγωγικοί, χωρίς να ξοδεύετε όλα τα αποθέματα ενέργειάς σας.

«Πιέστε τον εαυτό σας να βάλετε προτεραιότητες, έτσι ώστε να ξέρετε ότι μπορείτε να τελειώσετε τουλάχιστον ένα σημαντικό καθήκον σας κατά τη διάρκεια της ημέρας που έχετε την περισσότερη διάθεση και ενέργεια». – Tony Schwartz, διευθύνων σύμβουλος του Energy Project

Σηκωθείτε πιο νωρίς

Δεν είναι ασυνήθιστο φαινόμενο, οι επιτυχημένοι διευθύνοντες σύμβουλοι και επιχειρηματίες, να ξεκινούν την ημέρα τους πριν από τις 6 το πρωί. Πιέστε τον εαυτό σας να σηκωθείτε πιο νωρίς από το κρεβάτι για να «κυνηγήσετε» τους στόχους σας.

Δε χρειάζεται να το κάνετε με τη μία. Μπορείτε να ξεκινήσετε γυρνώντας το ξυπνητήρι 15 λεπτά πιο νωρίς, απ’ ό,τι συνήθως. Κάντε το αυτό κάθε μέρα και αυξήστε το χρόνο σταδιακά.