Όταν η διοίκηση της κρατικής τηλεόρασης στην Ισπανία διαπίστωσε ότι τα νούμερα τηλεθέασης κατέγραψαν τους τελευταίους μήνες ιστορικά χαμηλά, πέφτοντας κάτω από το 10%, αποφάσισε τη «στροφή» σε πιο λάιτ, κοινωνικές εκπομπές με τη συμμετοχή του κοινού.

Κάπως έτσι γεννήθηκε η ιδέα του «Show των Φτωχών». Στο «Entre Todos» (Μεταξύ μας) παίρνουν μέρος άνθρωποι που επλήγησαν από την οικονομική κρίση και ζητούν οικονομική ενίσχυση: ένα σπίτι να μείνουν, φαγητό για τα παιδιά τους και φυσικά μια οποιαδήποτε δουλειά.

Την ώρα που οι φτωχοί Ισπανοί εξομολογούνται δημόσια τον προσωπικό τους οικονομικό και κοινωνικό «γολγοθά», ένα πάνελ από ψυχολόγους, οικονομολόγους, δικηγόρους και άλλους ειδικούς, συμπάσχουν και συμβουλεύουν όσους εμφανίζονται στο show.

Σύμφωνα με το Euronews, η εκπομπή έχει διχάσει τους Ισπανούς καθώς δεν είναι λίγοι εκείνοι που κατηγορούν το show λέγοντας ότι εκμεταλλεύεται την ένδεια ατόμων, για λόγους τηλεθέασης.

Από την πλευρά τους, οι διοργανωτές τονίζουν ότι μέσω της εκπομπής αρκετοί άνθρωποι βρίσκουν λύσεις στα προβλήματά τους.